Annonse


Ny virusgenerator i omløp

Det er den danske sikkerhetseksperten Per Kruse i Telia Telecom som advarer mot denne generatoren. Årsaken er at den inneholder langt flere avanserte funksjoner enn det den forrige utgaven av VBS worm generator hadde. Det gjør det vanskelig for antivirusprodusentene å forberede seg på de nye ormene som lages i VBS worm generator 2b.

»Worms for dummies»

Den nye generatoren er laget av [K], tidligere kjent som [K]alamar, hevder Kruse. VBS Wormgenerator er et verktøy som kan brukes til å produsere internettormer skrevet i VB-script. Det kreves ingen teknisk kunnskap eller innsikt i programmering for å utvikle ormer med dette verktøyet.

Den nye utgaven av VBS worm generator er fullstendig omskrevet og inneholder stort sett samtlige funksjoner som er kjent og utbredt hos VB-scriptbaserte ormer.

Kan endre registeret

I virusgeneratoren er det mulig å utnytte Outlook, Pirch og Mirch, men spredningen kan også utvides til å omfatte infisering av filer. Programmet kan på samme måte stilles inn til å foreta endringer i registerdatabasen, slik at viruskoden gjenstartes under oppstart av systemet.

Annonse


Mange varianter

Ormen opprettes med vilkårlige variabler bestående av 10 tilfeldige bokstaver. Det betyr at ormer som utvikles i denne generatoren ikke blir like, og at antivirusprodusenter dermed får problemer med å finne beskyttelse mot ormer skrevet i VBS worm generator 2b.

En prøve på generatoren er i dag sendt til samtlige antivirusprodusenter for nærmere analyse, sier Kruse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse