Philips Xenium

Annonse


ITavisen.no prøver Xenium [email protected]

Philips XeniumPhilips har lansert slagordet »enkel utenpå, avansert inni». Det gir ingen god beskrivelse av Xenium [email protected]

Blikkboks

Telefonen vi har fått til redaksjonen er i skinnende blankt metall. I alle fall inntil vi har fiklet den ut av esken og satt på batteriet. Da er den så full av fingermerker at vi må polere den før vi tør å vise den til noen. Men nypolert og skinnende ser den OK ut, selv om særlig partiet over skjermen vekker assosiasjoner til blikkeskene du kan kjøpe med pastiller i.

Talestyring

Det som er mest spennende med denne telefonen er talestyringen. Nå er det blitt flere telefoner med denne funksjonen på markedet, blant annet har Motorola dette på en del av sine modeller.

Talekomandoene aktiviseres ved at du holder navigasjonshjulet inne i et par sekunder. Du hører to pip, og kan lese kommandoen du har forhåndslagret. Lagring og tilpasning av stammemeny er en enkel og oversiktelig affære. Telefonen er også mer presis enn enkelte andre løsninger vi har forsøkt. Det er sjelden den ringer Hansen når vi ber om Handsfree.

Annonse


WAP

WAP funksjonene på telefonen er det verste jeg har sett til nå, og det sier ikke lite. Her er det knapt plass til tegn på skjermen i det hele tatt. I vår lesetest oppnår den ikke ett eneste poeng! Tre linjer tekst er håpløst lite. Du kan riktig nok ta bort informasjonslinjen på toppen av siden. Det gir deg en linje ekstra, uten at brukeropplevelsen blir så fryktelig mye bedre.

Telefonen vi fikk teste har heller ikke nordiske tegn eller norsk meny. Dette er forhåpentlig på plass i de telefonene som skal selges over disk i Norge.

Xenium [email protected] har muligheter for dataoverføring, men dette krever en kabel som er tilleggsutstyr.

Gubbetelefon

Alt i alt er Philips Xenium hverken fugl eller fisk. Som profftelefon kommer den til kort med dårlig WAP og manglende IR-port. For den som ikke trenger slike funksjoner blir telefonen trolig for dyr. En lang, spiss antenne er ikke hva unge trendsettere setter høyest, så hvem denne telefonen egentlig passer for skal være usagt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse