Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ut av IT – igjen

Amerikanske investorer solgte IT-aksjer torsdag. Pengene brukte de på aksjer som gjør det godt i nedgangstider.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen raste 2,5 prosent og endte tre dager med oppgang. Indeksen er nå på 2.168,7 poeng – 12 prosent lavere enn 2. januar. Yahoo!, Cisco Systems , Microsoft og Oracle ledet an i nedgangen.

Blir verre?

– Jeg er ikke sikker på at vi har sett det verste, og har ingen godfølelse for en gjenoppliving av økonomien i andre kvartal. Hvis jeg får rett så er aksjene som har steget de siste dagene sårbare, sier forvalter Ed Walczak fra Vontobel U.S. Value Fund til Bloomberg.

Investorene hadde større tro på selskap som gjør det greit også i nedgangstider. Minnesota Mining & Manufacturing, Johnson & Johnson og Procter & Gamble klatret og sikret 1,2 prosent oppgang i Dow Jones Industrial Average. Indeksen har steget fem dager på rad.

Standard & Poor’s 500-indeks klatret 0,2 prosent.