Annonse


Lomme-PC med USB

En ny USB-standard for håndholdte apparater er på trappene, forteller ZDnet. Den kalles USB On-the-Go, eller USB OTG. Nokia, Ericsson, TransDimension, Qualcomm, HP, Kodak, Palm, NEC, Intel og Microsoft deltar i utviklingen av spesifikasjonen som ventes klar til sommeren. De første produktene kommer i begynnelsen av 2002.

USB uten PC

USB har gjort det enklere å koble utstyr til PC-en. Du slipper til og med å åpne maskinen for å sette inn tilleggskort. Over sommeren kommer de første USB 2.0-produktene, med 40 ganger høyere overføringshastighet.

Neste år kommer de første lomme-PC-ene med USB OTG, som enkelt kan kobles til kamera, skriver, mobiltelefon eller hverandre, – uten PC i midten.

Gevær med kamera

Det amerikanske forsvaret støtter utviklingsarbeidet. Selskapet TransDimension vil lage løsninger for fremtidens amerikanske soldater. Tanken er at fremtidssoldaten skal bruke lomme-PC med brille med skjerm, Web-kamera på geværløpet og GPS-satelittnavigasjon. Prosjektet kalles »Land Warrior».

Annonse


Smarte soldater

Når en Land Warrior-soldat stikker geværløpet ut bak et hjørne, kan han skyte uten selv å bli skyteskive. U.S. Army skal i følge ZDnet ha avviklet en liksomkrig mellom Land Warrior-soldater, og veltrente spesialstyrker. Land Warriors vant!La oss håpe at ikke amerikanske skoleelever får tak i dette utstyret!

Supergeværet OICW

Land Warrior er en mye rimeligere løsning enn det nye supergeværet Objective Individual Combat Weapon (OICW) som også er under utvikling.

OICW er en science-fiction rifle med dobbelt løp (5,56 mm rifle og 20 mm granatkaster), innebygd datamaskin, lasersikte og muligheten til å skyte rundt hjørner. Lasersiktet innstiller seg automatisk etter bevegelige mål.

Programmerbar ammunisjon

OICW bruker høyeksplosiv, programmerbar ammunisjon som kan innstilles til å eksplodere når den treffer, eller etter tid eller avstand. Slik kan en soldat angripe skyttergraver, og utløse eksplosjonen når kulen er like over motstanderne.

OICW veier 8 kilo og skal være klart i 2009. Mens et standardgevær som M16A2 koster 5000 kr, må hæren betale 100 000 kr for det nye supergeværet. US Army trenger 40 000 slike geværer.

USB On-The-Go i 2002

Det amerikanske forsvaret er på jakt etter en rimeligere løsning. Derfor betaler de noe av utviklingskostnadene til USB OTG.

Derved kan også vi sivilister få nytte av den nye standarden som kobler lomme-PC-er, DVD-spillere og andre apparater til skriver, kamera og mobiltelefon.De første apparatene med USB OTG vil i følge ZDnet være klare i begynnelsen av 2002.USB On-The-Go er kompatibel med vanlige USB-produkter, og billigere enn Bluetooth.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse