Annonse


Bilstereo i 42 døgn

MP3 ser ikke ut til å dø med Napster. Snart kan alle ta med seg den bærbare PC’en ut i bilen og tanke opp stereoen med favorittmusikken.

Rio, som er kjent for sine bærbare MP3-spillere, lanserer i disse dager sin bilmodell RioCar på det amerikanske markedet.

Empeg

Modellen er basert på britiske Empegs bilspiller, som var kom på markedet allerede for to år siden og som nå er ute i en mk2-versjon med hele 40 Gb harddisk. Empeg ble seinere kjøpt opp av S3-gruppen, som eier Rio.

42 døgns musikk

Modellen ser ut og fungerer som en normal bilstereo. Men forskjellen er likevel stor fra de spillerne vi i dag kjenner med CD, kassett og Minidisc.

Annonse


Standardmodellen 12 Gb harddisk innebygd, USB-tilkobling mot PC, 220 mhz Intel Strongarm Prosessor, 16 mb RAM og til alt overmål også et innebygd nettverkskort.

Vi snakker om anslagsvis 2500 låter og til sammen 170 timers spilletid, noe som burde holde til selv de lengste bilturene. Trenger du mer, kan du få modellen med opptil 60 gb harddisk.

Det betyr 1020 timer eller vel 42 døgns sammenhengende spilletid.

10 500 kroner

Prisen ligger på 10 500 kroner. Spilleren kan foreløpig bare bestilles fra Rios nettsted .Så langt er det ingen konkrete planer om en Europa-lansering.

Fra før av finnes det flere diskbaserte bilspillere som både tar standard CD-plater og CDR med MP3-filer.Både Aiwa og Kenwood har modeller ute. Aiwa-modellen selges på det norske markedet for drøyt 4000 kroner. Kenwoods modell koster omtrent det samme.

Nærmere opplysninger:

RioVisteonEmpeg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse