Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil låne IT-kvinner penger

Nærings- og handelsminister Grete Knudsen vurderer ny låneordning for etablerere. Og hun vil legge til rette for at flere kvinner tar sjansen på å starte sin egen kunnskapsbedrift.

Arbeiderpartiets web
Det var på et samråd med kvinnelige gründere og næringslivsledere på Grünerløkka onsdag, at nærings- og handelsminister Grete Knudsen kom med dette utspillet.

Vil ha IT-kvinner

Gründerlånet skal gis til alle, men statsråden ønsker å ha et spesielt fokus på kvinner som ønsker å starte sin egen bedrift.

– Vi trenger kvinnelige etablerere, like mye som mannlige! Derfor vil vi i tiden framover øke fokuset på kvinnelig entreprenørskap. Dersom Norge skal makte overgangen inn i den nye økonomien trenger vi alle hender og hoder i aktivitet.

– Vi kan ikke konkurrere i kunnskapsøkonomien med bare halvparten av befolkningen!

Gründerlån

– Vi vil vurdere å videreutvikle dagens ordninger for nyetablerere til en låneordning for nyetablerere. En type «Statens lånekasse for etablerere», som først og fremst skal sikre midler til livsopphold for de som ønsker å etablere ny bedrift, sa Knudsen i følge en melding fra Nærings- og handelsdepartementet.