Annonse


Hva er nytt i Office XP?

-Med Office XP skal vi bringe Windows 2000 til hjemmebrukerne, sier markedssjef i Microsoft Norge, Leif Anders Aasen.

Og det er liten tvil om at både profesjonelle og hjemmebrukerne får større muligheter med Office XP, enn med tidligere programmer fra Microsoft.

Smart Tags

I Office XP finner vi en rekke Smart Tags. Smart Tag er en metode for å knytte innholdet på weben eller selskapets intranett til Office XP.

For eksempel for å linke en leverandørs fakturanummer til aktiviteter som »kontroller fakturastatus» eller »besøk leverandørens nettsted».

Annonse


-Smart Tags kan linkes opp til det meste, være seg møter eller annen informasjon som man ønsker å linke til og sette inn i dokumentet, sier slagssjef Anders Føyen, i Microsoft Business Solutions.

Det er Føyen som demonstrerer Office XP for oss, og han er ikke tvil om at de nye effektene vil slå an hos Microsoft-brukerne.

Sjekk aksjekurser

Andre Smart Tags i Excel er at man kan sjekke aksjekurser. Skriver du inn et navn på et selskap, dukker det opp en Tag, som frakter deg direkte til selskapsinformasjonen til selskapet. Deretter er det bare å paste verdien inn i tabellen og lagre dette som XML.

Smart Tags er innstilt på forhånd og dukker opp i tide og utide for å minne deg på at du her kan lage en Smart Tag. Føyen kunne heldigvis forsikre oss om at det også kan slås av.

Tekst til tale

En sak vi fant veldig men kanskje ikke hundre prosent pålitelig ennå, var stemmegeneratoren, som går fra tekst til tale.

– Denne funksjonen er ikke minst nyttig hvis du har skrevet inn store summer i Excel, og vil sjekke at du har skrevet korrekt siffer, sier Føyen.

Fremdeles er funksjonen kun på engelsk, men når Office XP lanseres skal den norske versjonen være ferdig.

Tale til tekst

Personlig hadde jeg enda mer sansen for tale-til-tekst funksjonen. Hvis man kobler PC-en til telefonen, kan man for eksempel få hele intervjuet nedskrevet i løpet av telefonsamtalen, og deretter kan man ta en utskrift.

Demonstrasjonen viste imidlertid at teknologien har visse innkjøringsproblemer, men Føyen forsikret oss om at den vil fungere etter hvert. Det kreves nemlig at du selv trener den opp.

Alle tegn inn i endringsloggen

En funksjon som helt sikkert vil glede alle brukerne er data ikke lenger forsvinner, selv om maskinen kræsjer. Det man skriver går hele tiden inn i endringsloggen, slik at det blir umulig for dataene å gå tapt, en funksjon MS kun har hatt i NT tidligere.

For den som benytter Outlook, vil det være mulig å trekke inn eksterne e-postbokser.

Viktig del av .NET-visjonen

Windows XP og Office XP er viktige elementer i Microsofts .NET visjon. NET-plattformen er basert på XML som programmeringsspråk .NET innebærer, at man ikke behøver spesielle applikasjoner til hver enkel enhet, men i stedet en felles plattform som fungerer på alle enheder.

Mange mener at systemkravene til Office XP ligger litt vel høyt. Systemkravene er de samme som for Windows 2000, noe som gjør at mange brukere vil ha for lite minne på sin maskin til å kjøre programmet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse