Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bryter Napsters musikkfilter

Fildelingssystemet Aimster lanserer nå et program som undergraver Napsters forsøk på å stoppe distribusjonen av opphavsrettsbeskyttet musikk.

Aimsters «løsning» på Napsters filter for filnavn kommer bare få dager etter at Napster innførte sine restriksjoner på fildelingen.

Napster kartlegger nå navnene på de delte filene, for deretter å blokkere nedlastingen av sanger som de ikke har tillatelse for å spre via sitt nettverk.

Privalivets fred

Aimster mener dette er et overgrep mot privatlivets rett. Hva du kaller filene på din egen harddisk og hvorvidt du deler dem med andre eller ikke er din egen sak, ikke Napsters.

Derfor lanserer de det de kaller Aimster Pig Encoder, som kaster rundt på bokstavene og ordene i MP3-filnavn slik at de ikke kan gjenkjennes av Napster, men fremdeles er gjenkjennelige for brukeren selv.

Paradoksalt nok truer Aimster med søksmål mot eventuelle smartinger som skulle avsløre hvordan filkoderen fungerer. I trusselen vifter de med Digital Millennium Copyright Act – den samme som ble brukt av musikkindustrien i kampen mot Napster.