Annonse


MagCom-mobilen avslørt på gata

ITavisen.no var den første publikasjonen som skrev om det norske mobileventyret Magcom. Og nå har de første eksemplarene av den norske mobiltelefonen sett dagens lys.

I all hemmelighet

Etter at ITavisen.no viste bilder av en tidlig prototyp valgte ledelsen i MagCom å legge fullstendig lokk på all informasjon. Bare når selskapet utvidet aksjekapitalen, og fikk Harald Norvik inn som styreformann, fikk vi bekreftet at selskapet fortsatt eksisterte.

Nå er det ikke første gang vi hører at lanseringen er »nært forestående». Det hørte vi faktisk allerede for ett år siden. Siden ble telefongründeren slått konkurs, og det ble tatt beslag i aksjer tilhørende et familiemedlem. I hvilken grad dette bidro til utsettelsene skal være usagt, men noen lansering så vi aldri.

Annonse


Babyen er født

Nå ser det ut til at babyen er fullbåren. Oster vil ikke værekonkret med hensyn til lanseringstidspunktet, men bekrefter at telefonen er helt ferdig, og at den er satt i produksjon.

Etter det Itavisen.no kjenner til blir mobilen i første omgang lansert i en GSM-versjon med GPRS dataoverføring.

CeBIT neste?

Oster vil verken bekrefte eller avkrefte at telefonen vil bli vist under den store teknologimessen CeBIT i Hannover, messen som er regnet for å være den viktigste i Europa når det gjelder telekommunikasjon.

MagCom står ikke på listen over deltakere, men kan naturlig vis dukke opp hos en av de andre utstillerne.

At mobiltelefonen er ferdig fikk vi en ny bekreftelse på i dag, da to av selskapets ansatte ble observert mens de fiklet ivrig på sine nye telefoner. Da vår journalist ga seg tilkjenne ble telefonene raskt stuet bort.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse