Satellitt

Annonse


Hackere stjeler satellittprogram

Satellitt

Det er ikke kjent hva man egentlig skulle med de stjålne filene, men både FBI og Svensk politi har lett gjennom serverne til det svenske konsulentfirmaet Carbonide på jakt etter satellittprogrammet.

Selve tyveriet fant sted i Desember. En eller flere profesjonelle hackere brøt seg inn på datasystemet til Exigent International, og stjal deler av koden til styringsprogrammet OS/COMET som Exigent utvikler for den amerikanske regjeringen, skriver CNET.

OS/COMET er programvaren som gjør det mulig for mannskap på bakken å kommunisere med satellitter og raketter.

Annonse


E-posttjenesten til Carbonide ble brukt for å spre programmet etter innbruddet. Selskapet hevder at hackeren, som kalte seg “Leeif” under innbruddet, kun fikk med seg bruddstykker av en gammel versjon av programmet – koden fikk nemlig plass på en helt vanlig diskett på skarve 1.4 MB.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse