Annonse


DVD-kamera til Norge i mars

15. mars skal det nye epokegjørende Hitachi-kameraet DZ-MV100E lanseres i London. Det lagrer video på mini DVD-RAM-plater i stedet for båndkassetter. Platene er 8 centimeter i diameter, med 1,46 GB kapasitet per side (mot 4,7 GB per side for standard DVD-RAM-plater).

Platen rommer en times MPEG2-video med høy kvalitet, eller to timer med lavere kvalitet, eller 2000 stillbilder.

Uslitelige plater

– Mini-DVD-platene vil koste om lag 400 kr stykket, servicesjef Rohnny Björklund hos Hitachi Home Electronics Nordic i Sverige til ITavisen.no. Platen kan overskrives opptil 100 000 ganger.

Annonse


– Platen avspilles med kameraet, eller med de dyre DVD-RAM-opptakerne Hitachi DV-RX2000 eller Panasonic DMR-E10. Kompatibilitet med vanlige DVD-spillere kommer senere, sier Björklund.

Megapiksel-bilder

Hitachi DZ-MV100E har en bildebrikke som leverer fra seg 1,1 millioner punkters stillbilder, og 720 000 punkters video.

Det 12x zoomobjektivet tilsvarer 44-528 mm sammenliknet med et 35 mm filmkamera. I tillegg har kameraet 4x digital zoom.

En 3,5-tommers skjerm viser resultatet.

3,5-tommers-skjermen viser resultatet.

Hvor er Firewire?

Hitachi-kameraet veier 960 gram med batteri. Det har selvfølgelig digital video ut- og inngang, og USB-kontakt. DVD-RAM-en gjør det raskere å redigere film med kameraets innebygde redigeringsfunksjon.

Filmen kan også overføres til PC-en for redigering, men merkelig nok mangler apparatet Firewire-kontakt som gir den raskeste overføringen. Det gjelder i hvert fall den japanske utgaven av apparatet.

Ikke akkurat billig

Servicesjef Rohnny Björklund og hans norske Hitachi-kollega Per Ivar Rasmussen drar snart til London for å bli briefet om kameraet som erstatter kassettbånd med DVD-plater.

Det epokegjørende videokameraet er imidlertid ikke akkurat billig. Prisen er om lag 25 000 kr når det kommer i norske butikker i slutten av mars.

Kanskje blir kameraet å se på fotomessen Fotografi 2001 i Oslo Spektrum 15. 18. mars.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse