Annonse


CD-RW-brenner med klør

Da Iomega onsdag lanserte sine nyheter på en pressekonferanse i Oslo, var to av hovedrolleinnehaverne fraværende: Den nye, eksterne CD-brenneren Predator (»rovdyr»), og den eksterne harddisken Peerless (»makeløs») med 20 GB utskiftbare harddisker.

Peerless kommer ikke før i tredje kvartal, men Predator skal være klar i norske butikker i midten av mars. Hadde det ikke vært for den europeiske CE-godkjenningen, ville den allerede vært her.

CD-RW-stasjon med takluke

Vanligvis har CD-RW-stasjoner åpning i fronten for platene. Iomega Predator CD-RW har derimot, i likhet med bærbare CD-spillere, en »takluke» der platene legges inn. Designet er mer stillegående, mer hensynsfullt ovenfor platene, og enklere å bruke når stasjonen står på skrivebordet.

Iomega Predator har en pris på 3400 med moms.

Annonse


USB eller FireWire?

CD-brenneren med det fryktinngytende navnet leveres i utgangspunktet med USB-grensesnitt, og 4X/4X/6X-ytelse. Det er maksimal skrive- og lesehastighet for USB 1.1.

Senere i mars kommer et FireWire/i-Link/IEEE 1394-adapter som tilkobles bak på CD-brenneren og øker ytelsen til 8X/4X/32X. Adapteret vil sannsynligvis koste 500-1000 kr.

USB 2.0 er nå klar

Iomega planlegger også å tilby adaptere for PCMCIA og USB 2.0.

USB 2.0-spesifikasjonen ble sluppet i april 2000, og i forrige uke var alt klart. USB 2.0 overfører data med 480 Mb/s, – 40 ganger raskere enn USB 1.1 (12 Mb/s) og er til og med raskere enn Firewire (400 Mb/s).

En bunke programmer

Iomega Predator er kompatibel med både PC og Mac, og følges av en stor bunke programvare: Adaptec Easy CD Creator 4.0, Adaptec Direct CD, Adaptec Toast, MusicMatch JukeBox Plus, MGI PhotoSuite, Abode ActiveShare, og Iomega Quik Sync 2 (prøveversjon).

Den bærbare harddisken Peerless.

Forgjengeren vant testen

Til tross for det aggressive navnet, påstår Iomega at de har laget en brukervennlig CD-RW-brenner. Amerikanske Cnet Computers.com, som nylig testet eksterne CD-RW-stasjoner, utropte ZipCD 650 USB til klar testvinner. ZipCD 650 USB er forgjengeren til Predator.

Computers.com bemerker at den eksterne CD-RW-brenneren riktignok ikke er noen »speed demon», men enkel å installere, lett å flytte mellom PC-er (eller Mac-er) uten omstart, lett å betjene, stabil og pålitelig.

ZipCD 650 USB koster 2000 kr med moms hos Flexi-Data, mens andre selger den til 3000 kr.

50 millionerdobling!

Predator, Peerless, nye Zip-stasjoner og andre produkter skal hjelpe Iomega til å ta en større jafs av det voksende lagringsmarkedet: – All informasjon blir nå lagret digitalt. I 2005 må lagringssystemene svelge unna 50 millioner ganger så mange data som i dag, fortalte Linda van der Mel under Iomegas pressekonferanse i Oslo. van der Mel er europeisk produktmarkedssjef hos Iomega.

I 2005 vil verdensmarkedet for lagringssystemer utgjøre 100 milliarder dollar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse