Annonse


TEST: Bilkart for Palm

Route Europe for Palm OS inneholder detaljerte veikart over land i Vest-Europa, og gir deg en enkel og grei måte å finne veien mellom forskjellige byer og reisemål.

For å legge opp reiseruten din, er det eneste du trenger et avreisested å en destinasjon. Disse finner du enten ved å søke stedsnavn i den lettnavigerte databasen, eller ved rett å slett klikke deg frem til en by eller lokasjon på selve kartet.

Flere valg

Antall veier og tettsteder du faktisk får opp er avhengig av hvor fyldig installasjon man har foretatt.

Du kan nemlig fort oppdage at minnet i PDA-en din fylles opp hvis du prøver å fylle den opp med kartdata for hele Europa. For eksempel tar en stor versjon av Frankrike 748 kb, en normal installering 428 KB, og en liten 239 KB.

Annonse


Kjør 300 m, ta til venstre ved Nardorysset…

Når du så har bestemt deg for avreisested og destinasjon, så kan du la PDA-en sette i gang med å planlegge en reiserute for deg. Det er opp til deg om du vil ha den veien som er kortest i antall kilometer, eller den som vil være kjappest i forhold til fartsgrenser og kjøretid.

Route Europe 2
Et oversiktskart over Paris på Palm.

Etter å ha pønsket på dette i et minutts tid, spytter Route Planner ut en detaljert og fin oppskrift på hvordan du kommer deg fra A til B. Det er opp til deg nøyaktig hvor detaljert du vil ha det.

I det mest ekstreme kan du få trinnvis beskrivelse som sier akkurat hvor mange minutter og hvor mange meter du skal kjøre på en vei før du må ta av, og samtidig få oppgitt hva det heter der du må ta av og i hvilken retning du da skal kjøre.

Route Europe 3
Route Planner foreslår hvor du bør kjøre og svinge av.

Kartene

Her er en liste over alle kartene som følger med på CD-en, som du kan installere på PDA-en etter behov. I parentes står det hvorvidt kartene er tilgjengelig i (S)tor, (N)ormal og (L)iten versjon.

 • Østerrike(S, N)
 • Belgia (S, N, L)
 • Benelux (S,N,L)
 • Tsjekkia (S,N,L)
 • Danmark (S,N,L)
 • Finland (S,N,L)
 • Frankrike (S,N,L)
 • Tyskland (S,N,L)
 • Hellas (S,N)
 • Irland (S,N,L)
 • Italia, Sveits & Østerrike (S,N,L)
 • Italia (L,N)
 • Luxemburg (N)
 • Nerderland (S,N,L)
 • Norge (S,N,L)
 • Portugal (S,N)
 • Skandinavia (S,N,L)
 • Spania & Portugal (S,N,L)
 • Spania (S,N,L)
 • Sverige (S,N,L)
 • Sveits (N,L)
 • Storbritannia (S,N,L)
 • UK & Eire (S,N,L)

Det hele fungerer greit, selv om vi til tider opplevde litt problemer med zoom-funksjonen på kartet.

I tillegg kan ventetiden være litt lang når man skal utregne reiseruter eller tegne kartene på nyttt etter at man har zoomet litt inn eller ute. Vi testet programmet på en Handspring Visor Deluxe, og det er godt mulig at det hele går litt kjappere i en PDA med raskere prosessor (f.eks Visor Platinum).

Hendig og kompakt

Uansett er det ingen tvil om at dette er en fin applikasjon å ha for hånden når man er ute og reiser, og særlig kan det være veldig kjekt å få opplyst i klartekst akkurat hvor langt man bør kjøre på de forskjellige veiene, og når man skal svinge unna.

Mange vil nok likevel foretrekke sjarmen ved å ha et 2m x 2m veikart brettet ut over hele dashbordet, men Route Europe er absolutt alternativet for den som foretrekker å løse enhver oppgave i livet med unødig kompliserte tekniske dingsboms.

Som en bonus kan det jo også være hendig å ha Michelin-guiden installert, også fra Palmtop Software.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse