Annonse


Skriv ut din egen plastprosessor

Forskere hos MIT utvikler nå metoder som gjør at vi i fremtiden kan utvikle våre egne mikroprosessorer, ved hjelp av en ny teknologi.

Blekk som sprutes på plast

Brukerne vil ganske enkelt laste ned ulike designer av mikroprosessorer på nett, og deretter skrive dem ut med blekklignende som sprutes på plast og som i ferdig tilstand blir en plastikkprosessor.

Den neste fasen innen data vil gjøre brukerne til skaperne og byggerne av sine egne datakomponenter. Forskningen dreier seg også om hvorvidt man kan printe ut skjermer og annet elektronisk utstyr.

Annonse


Dette ligger selvsagt langt frem i tid, men man begynner å skimte at dette en gang blir en realitet.

De første plastikkprosessorene er snart ferdige

Utviklingen av blekkskriverteknologi er imidlertid kommet svært langt. På Cambridge sitter forskerteamet Plastic Logic, som allerede nå er i ferd med å lage de første plastikkprosessorene.

Et av problemene med å konstruere en prosessor av plast, har vært å finne ut hvordan transistorene skal festes på platen. De britiske forskerne har utviklet en teknikk lik den man finner på blekkskrivere: plasten sprutes fast på platen på samme måte som blekk sprutes på papiret.

Mindre ytelse enn silisium

Man om plastikk vil kunne yte like mye som dagens silisiumprosessorene de neste 10-15 årene er noe tvilsomt. I begynnelsen er det trolig at det blir flatskjermer og små terminaler som blir bruksområdet, men man avviser ikke at det kan ta over i et lengre perspektiv.

Les mer om MIT Media Lab og Personal Fabrication: gonzo.media.mit.edu/public/web/sig.php?id=4.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse