Napster (MP3-program)

Annonse


Napster på knærne

Napster (MP3-program)Noen dom blir det neppe i kveld, slik som annonsert. I retten i San Francisco i kveld norsk tid la Napsters advokat David Boies fram en detaljert og omfattende plan for hvordan 5600 kommersielle låter skal blokkeres i løpet av helga.

Liste

Sperringen baserer seg på en liste som Napster tidligere har fått utlevert fra platebransjen. Der figurerer brorparten av verdens mest populære artister og låter.

Til sammen utgjør de blokkerte låtene millioner av filer som ligger på folks harddisker rundt om i verden.

Ikke vanntett

Rent teknisk foregår sperringen slik at et program gjenkjenner titler og artistnavn som forekommer i filnavn. Dette systemet er selvsagt ikke helt bombesikkert. Smarte musikkfans kan gi filene dekknavn, og distribuere disse via diskusjonsgrupper og e-post.

Annonse


Jobber på spreng

– En gruppe har arbeidet dag og natt for å sperre adgangen til disse filene. Det vi gjør, er å sette inn et ekstra trinn mellom opplastingen og visningen av indeksen, som så vil blokkere spesifikke filnavn, sier Boines til nettstedet news.com.

Desperate

Napster-grunnlegger Shawn Fanning og hans stab virker nå nærmest desperate i sine forsøk på å blidgjøre musikkbransjen og dommeren som skal felle endelig dom i saken mot dem.

For en drøy uke siden tilbød Barry hvert av de fire store plateselskapene $150 millioner (1.36 milliarder kroner) årlig, og $50 millioner (453 millioner kroner) til å deles årlig mellom uavhengige plateselskaper.

Dette tilbudet ble møtt med latter og vantro av platebransjens organisasjon RIAA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse