Annonse


Spion brukte Palm VII

FBI hevder at Robert Hanssen brukte minnekort, PC-disketter , en PDA (Palm) og avansert kryptering for å planlegge møter og overlevere hele 6.000 sider med hemmeligstemplet informasjon til russerne, skriver PDAlive.

IrDA

Hanssen, som var gått lei av å trave gjennomgjørmete parker og mørke skoger for å møte sine kontakter skal også ha forsøkt å overtale sin russiske kontakt til å oppgradere sin Palm VII til en versjon med IR-port.

På denne måten ville Hanssen kunne overlevere dokumenter uten fysisk å måtte levere fra seg noe.

Skjult sektor

FBI hevder Hanssen har levert fra seg 26 disketter til Russerne. De hemmelige dokumentene skal ha ligget på en del av disketten der en normal PC ikke vil kunne oppdage dem.

Annonse


Dr. Neil Barrett, teknisk direktør ved Information Risk Management sier Hanssen har brukt et kløktig triks. Ved å benytte noe som kalles 40-spors modus har han gitt diskettene en anelse mindre kapasitet enn det som er normalt.

De hemmelige dokumentene har ligget skjult i blokker på 512 tegn i det »tapte» området.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse