Annonse


Iomegas smarte, nye Zip

Det finnes over 37 millioner Zip-stasjoner i hele verden. Iomega har stadig fornyet sine klassikere. Under en pressekonferanse i Oslo onsdag, viste produsenten fram en rekke nye produkter, som ITavisen.no her bringer bildene av – og fakta om.

Til tross for konkurransen fra rimelige CD-RW-plater, foretrekker mange fortsatt de brukervennlige Zip-stasjonene. ITavisen.no har tidligere omtalt de nye produktene, som nå altså kommer i salg her i landet.

Zip-stasjon uten strømkabel

Under pressekonferansen viste Iomega fram den nye utgaven av Zip 250 MB USB Drive. Den henter strøm via USB-kabelen direkte fra PC-en, og eliminerer derved behovet for separat strømforsyning. Iomega ZIP 250

Når du bærer med deg denne Zip-stasjonen for å koble den til en annen bærbar eller stasjonær PC, er det altså bare én kabel å holde styr på. Stasjonen er knøttliten og veier bare 250 gram. Listeprisen er 2.400 kroner med moms.

Annonse


Ny 100 MB Zip-stasjon

Iomega har også blåst nytt liv sin klassiske 100 MB Zip-stasjon. Nye Zip 100 MB USB er »fetere» enn Zip 250 USB, men har fått ny, fancy fasong. Anbefalt utsalgspris er 1.300 kroner, og noen butikker vil nok selge den for en tusenlapp.

Alle Zip-stasjonen er av typen hot swap Plug and Play, og kan kobles til PC-en uten omstart. Men Zip 100 MB USB har både USB-kabel og strømkabel med adapter.Iomega ZIP 100 USB

U-formet Zip-disk

Det skal finnes over 37 millioner Zip-stasjoner i verden, og 250 millioner Zip-plater med 100 eller 250 MB kapasitet.

Nye 250 MB Zip-plater har fått en ny, U-formet design. Dessuten har Iomega tatt i bruk et nytt materiale i platene som garanterer 10 års levetid. De nye platene er kompatible med gamle 100 og 250 MB stasjoner.

Automat-kopiering

Iomegas nye programpakke Quik Sync 2 er nå tilgjengelig i Norge. Den tar automatisk sikkerhetskopi av alle filene du lagrer eller oppdaterer. Hvis du innstiller Quik Sync til å overvåke «Mine Dokumenter»-mappen, lagrer programmet samtidig en kopi på den tilkoblede Zip-, Jaz- eller ZipCD-stasjonen.

Derved har du alltid en oppdatert kopi av dokumentene dine. Quik Sync koster bare 300 kroner, og synes å være en praktisk back up-løsning for privatpersoner og småbedrifter.

Snart kommer Quik Sync 3 som kan kombineres med ikke-Iomega-produkter, som f.eks. CD-RW-brennere fra HP eller Pioneer.

Magnetoptisk lagring

Iomega MO 1,3 GB Professional Series er en helt ny magnetoptisk lagringsenhet. Det er første gang Iomega gir seg i kast med denne teknologien. Magnetoptiske plater er i første rekke beregnet på arkivering i banker og reklamebyråer.Iomega MO 1,3 GB

Den nye Iomega-stasjonen gir også småbedrifter en prisgunstig og lynrask løsning for arkivering og sikkerhetskopiering.

Iomega MO 1,3 GB til ca 4.000 kroner leveres både i ATAPI- og SCSI-versjon. Platene er på størrelse med Zip-plater og koster 240 kroner per stykk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse