Annonse


Intels strømsparer på 700 MHz

Det var i slutten av januar at Intel annonserte de nye 500 MGz prosessorene, Ultra Low Voltage mobile Pentium III og Ultra Low Votage mobile Celeron, som bruker merkbart mindre strøm enn sine forgjengere.

Nå har de opp hastighetene også på de strømsparende prosessorene, som er ment for bærbare maskiner og enheter.

Klokkefrekvensen faller med batteri

Det er Intels nye Speedstep-teknologi som bidrar til at prosessorene bruker mindre strøm, men maskinen vil ikke yte maksimalt hastighet når prosessoren går på strømsparing.

Klokkefrekvensen faller 200 MHz når prosessoren kjører på batteri, men til gjengjeld får batteriet lengre levetid.

Annonse


– Det er ikke lenge til våre strømsparende prosessorer når 1 GHz, forteller Mike Bonello, Business Client Marketing Manager i Intel, til ITavisen.no.

– Vi har et klart mål om å være ledende på det mobile markedet med kjappere i alle segmenter, sier Bonello. Han anser at deres sterkeste konkurrent, er AMD, og på dette markedet.

Frykter ikke Transmeta

– Er ikke Transmeta for en konkurrent å regne i dette markedet. De var jo først ute med strømsparende prosessorer?

– Før Transmeta slapp sin Crusoe-prosessor var Intel svært spente på hva den kunne yte. Men etter å ha prøvd den ut, mener vi at den ikke holder hva den lover, sier Bonello.

Crusoe-prosessoren kommer nå med en maks hastighet på opp til 667 MHz, som leveres i Sony sin siste Vaio-modell.

Mobil Pentium 900 MHz rundt hjørnet

I løpet av noen uker er det også ventet at Intel vil komme med en Intel Mobil Pentium III 900 MHz og i løpet av våren dukker det trolig opp en med prosessorhastighet 1 GHz.

Da vi møtte Bonello for noen uker siden, opplyste da vi møtte han at Dell og Toshiba vil være først ute med å benytte den strømsparende prosessoren som kjører 700 MHz.

På Intel Developer Forum i San Jose denne uken, avslørte Intel at det var Dells Latitude L400, som er første ute.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse