Annonse


Gratis toppartister på Amazon

Amazon.com slenger seg på kappløpet om å komme seg på høyden med online-distribusjon av musikk, og lanserer sin egen nedlastings- og stremaing-tjeneste.

På musikksidene til det populære nettstedet finner du en stor samling gratis musikk, og det er mange populære artister og bestselgende artister å finne på listene.

Naturligvis er det ikke hele album som gis bort, men enkeltlåter som skal friste deg til å bestille hele CD-en fra Amazon.com – men likefremt, så snakker vi om hele låter i fullgod MP3. I tillegg har Amazon lagt ut en rekke live-opptak og eksklusive innspillinger som ikke er å finne på de vanlige albumene.

Gi tips!

Samtidig har Amazon åpnet for artister som ikke nødvendigvis har platekontrakter, som kan gjøre musikken sin tilgjengelig for brukerne, på samme måte som på MP3.com.

Annonse


For å kompensere artistene, innfører Amazon et såkalt Virutal Tip Jar. Dette innebærer at hvis du liker musikken du hører, får du anledning til å donere en liten sum til artisten – naturligvis stikker Amazon.com selv av med en betydelig del av pengesummen som “administrasjonsgebyr”.

Norge litt utenfor

Amazon.com har satset både på MP3, og på det mindre utbredte Liquid Audio-formatet. Brorparten av låten er tilgjenglig som MP3-filer, men noen av filene som distribueres gjennom Liquid Audio er ikke tilgjengelig for norske brukere, fordi “plateselskapet ikke tillater streaming til ditt land”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse