Svenskenett

Annonse


Svenske rappet studentopplysninger

SvenskenettSvensken, som foreløpig er ukjent både for FBI og svensk politi, klarte å få tak i en fil med personlige opplysninger om 3000 studenter ved det amerikanske universitetet.

“Helt vanlig”

– Det er helt vanlig at folk tråler nettet for å skaffe seg lagringsplass til video- og lydfiler. Vi får håpe at denne karen ikke hadde onde hensikter, og at han slettet filen med opplysningene da han oppdaget at den ikke inneholdt musikk, sier visedirektør Perry Metz ved universitetets campus til Wired News.

Han understreker at det så langt ikke er noen indikasjoner på at opplysningene har blitt misbrukt på noe vis.

Ikke beroliget

Fullt så rolige er ikke studentene det gjelder. Hovedfagstudenten Garvey Pyke brukte mesteparten av helga som gikk til å endre kredittkortkoder og passord til personlige og følsomme tjenester han bruker på nettet.

Annonse


– Du vil ikke tro hvor krenket jeg føler meg over at universitetet ikke beskyttet mine personlige opplysininger mot uvedkommende, sier han.

Selve innbrudet skal ha skjedd 6. februar, men det var først sist fredag at studentene det gjaldt fikk vite om det. I går fikk amerikansk presse nyss om saken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse