Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Folkeopplysning om bredbånd

Folk flest er sugne på å få vite mer om bredbånd; hva er det; hva får jeg; hva koster det og når kan jeg få det? Bredbåndsfabrikken har valgt å avholde massemøter i folkeopplysningens tjeneste.

Tirsdag kveld var et hundretalls borettslagmedlemmer fra Oslo samlet på Oslo Plaza for å høre på Bredbåndsfabrikkens tilbud i tre hele timer. Bredbåndstilbyderen har til nå avviklet et titalls informasjonsmøter i Oslo, Bergen og Stavanger.

Vil spre kunnskap

– Kunnskap er et nøkkelord når du skal velge bredbåndsløsning, sier salgs- og markedsdirektør Jarl Øverby i Bredbåndsfabrikken til ITavisen.no.

Han måtte finne seg i å svare på mer enn bare det produktet halv selv reklamerte for på møtet. Tilhørerne, som var alt fra tenåringer til godt voksne 50-åringer, hadde mange spørsmål som også berørte konkurrentene teknologi.

– Vi tror det er viktig at folk flest får muligheten til å stille spørsmål. Derfor har vi da også tatt oss så god tid som tre timer, sier Øverby.

På møtet dukket alt fra spørsmål om tjenester, til sikkerhet og kundeservice.

Valgmuligheter

I hovedsak står private ovenfor fire mulige valg når det gjelder bredbånd: ADSL (via telefonlinja), kabel (via coax/TV-kabel), fiber og radiobølger (få tilbydere).

Bredbåndsfabrikkens prøver å selge et budskap om at du bør vurdere å ha tre av teknoknologiene inn i leiligheta: telefon, kabel-TV og fiber. Da kan du eksempelvis velge den billigste telefoniløsningen – enten det er via fra Telenor, UPC, Bredbåndsfabrikken eller en av de andre aktørene.

Bredbåndfabrikken har valgt å satse på å legge fiberkabler fram til borettslag, og så kable opp alle leilighetene med kobberkabler (CAT V/twisted pair).

De ønsker ikke å opplyse eksakt hvor mange borettslag som har kjøpt deres løsning. Men Øverby bekrefter ovenfor ITavisen.no at det er flere enn hundre. Utbyggingshastigheten er blant annet avhengig av gravetillatelser. I Oslo er de pålagt å samkjøre sine kabelgrøfter med andre aktører.

Raskest

Så langt er det da også Bredfabrikken som gir deg mest Internett for pengene: Opptil 10 Mbit/s inn til hver leilighet for 300 kroner måneden. I tillegg kommer en tilknytningsavgift på 400 kroner.

Så tilkommer en installasjonsavgift, som varierer på alt mellom 1.500 til 3.000 kroner. Det kan du enten betale selv, få borettslaget til å betale eller at borettslaget lar Bredbåndsfabrikken sponse det (mot binding).

Les mer om de andre bredbåndstilbyderen ITavisen.nos bredbåndsguide.

Stikkord: internett