Annonse


Folkeopplysning om bredbånd

Tirsdag kveld var et hundretalls borettslagmedlemmer fra Oslo samlet på Oslo Plaza for å høre på Bredbåndsfabrikkens tilbud i tre hele timer. Bredbåndstilbyderen har til nå avviklet et titalls informasjonsmøter i Oslo, Bergen og Stavanger.

Vil spre kunnskap

– Kunnskap er et nøkkelord når du skal velge bredbåndsløsning, sier salgs- og markedsdirektør Jarl Øverby i Bredbåndsfabrikken til ITavisen.no.

Han måtte finne seg i å svare på mer enn bare det produktet halv selv reklamerte for på møtet. Tilhørerne, som var alt fra tenåringer til godt voksne 50-åringer, hadde mange spørsmål som også berørte konkurrentene teknologi.

– Vi tror det er viktig at folk flest får muligheten til å stille spørsmål. Derfor har vi da også tatt oss så god tid som tre timer, sier Øverby.

Annonse


På møtet dukket alt fra spørsmål om tjenester, til sikkerhet og kundeservice.

Valgmuligheter

I hovedsak står private ovenfor fire mulige valg når det gjelder bredbånd: ADSL (via telefonlinja), kabel (via coax/TV-kabel), fiber og radiobølger (få tilbydere).

Bredbåndsfabrikkens prøver å selge et budskap om at du bør vurdere å ha tre av teknoknologiene inn i leiligheta: telefon, kabel-TV og fiber. Da kan du eksempelvis velge den billigste telefoniløsningen – enten det er via fra Telenor, UPC, Bredbåndsfabrikken eller en av de andre aktørene.

Bredbåndfabrikken har valgt å satse på å legge fiberkabler fram til borettslag, og så kable opp alle leilighetene med kobberkabler (CAT V/twisted pair).

De ønsker ikke å opplyse eksakt hvor mange borettslag som har kjøpt deres løsning. Men Øverby bekrefter ovenfor ITavisen.no at det er flere enn hundre. Utbyggingshastigheten er blant annet avhengig av gravetillatelser. I Oslo er de pålagt å samkjøre sine kabelgrøfter med andre aktører.

Raskest

Så langt er det da også Bredfabrikken som gir deg mest Internett for pengene: Opptil 10 Mbit/s inn til hver leilighet for 300 kroner måneden. I tillegg kommer en tilknytningsavgift på 400 kroner.

Så tilkommer en installasjonsavgift, som varierer på alt mellom 1.500 til 3.000 kroner. Det kan du enten betale selv, få borettslaget til å betale eller at borettslaget lar Bredbåndsfabrikken sponse det (mot binding).

Les mer om de andre bredbåndstilbyderen ITavisen.nos bredbåndsguide.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse