Annonse


De beste øretelefonene

Sony MDR-E888LP, også kjent som Sony Fontopia Earbuds, er Sonys beste øretelefon. Mens de fleste øretelefonene knapt kan gjengi bass, fikser E888 det uten å overdrive, og ivaretar samtidig klare mellomtoner og en diskant som ikke piper.

E888 er svært effektiv, og spiller høyt selv om CD- eller MP3-spilleren har liten forsterker.

– Vanlig utsalgspris for Sony MDR-E888LP er 650 kr, forteller Gunnar Lien hos Sony. Du kommer neppe til å angre på kjøpet.

Sennheiser i toppklassen

Sennheiser byr imidlertid også på en øretelefon i toppklassen, og det til halve prisen:

Annonse


Sennheiser MX500 låter klart og balansert over hele frekvensområdet (18 – 22 000 Hz), uten å overdrive bassen. Den kan i likhet med E888 spille høyt selv med liten forsterker. Volumet justeres med en bryter på ledningen.Sennheiser MX500

Det er Lydrommet AS som importerer Sennheiser til Norge. Foreløpig leverer de bare MX5 (300 kr med moms) i Norge, men den nye metallicblå MX500 er underveis. Prisen vil sannsynligvis ligge rundt 250 kr.

– Bruk ørene!

– Ta med deg MP3- eller CD-spilleren i butikken, og lytt til musikk du kjenner. Slik kan du høre om forsterkeren i spilleren er kraftig nok til å drive øretelefonene, og hvilken øretelefon som har den lyden du liker best, sier produktsjef Ivar Finsen hos Lydrommet.

– Mange CD- og MP3-spillere har håpløst svak forsterker. Med tungdrevne hodetelefoner blir lyden forvrengt – da raper det som et helvete, sier Finsen.

Amputert MP3-lyd

Finsen stiller også spørsmål ved hvor god hodetelefon du trenger til MP3-spilleren: – Den komprimerte musikken mangler som regel alt over 13 000 Hz. Hva skal du med en flott hodetelefon når ikke hele frekvensområdet blir gjengitt? Valg av hodetelefon er også avhengig av hva du lytter til: klassisk, jazz, rock, metal, rap eller trance. Du får aldri så god lyd i en øretelefon som i en større hodetelefon.

Hodetelefon til 100 000 kr

Hvis du spør hi-fi-friker om hvilke hodetelefoner som er verdens beste, vil svært mange nevne både Sennheiser HD580 til 2500 kr og Sennheiser HD600 til 3200 kr. Den tyske produsenten lager også strøyreduserende hodetelefoner (fjerner utvortes støy) til priser fra 1600 kr.

Har man vunnet i Lotto, kan det være greit å vite at man ved å legge 100.000 kroner på disken får Sennheisers beste elektrostatiske hodetelefon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse