Annonse


Sikkerhetshull i Outlook

Det er feltet for fødselsdag i kontaktskjemaet som er problemet. Hackeren kan plassere en såkalt trojansk hest – et lite program som installerer seg på disken og gjør ugagn – i feltet for fødselsdato i et elektronisk visittkortet som sendes ut.

Ugagn

I prinsippet kan hackeren gjøre hva som helst, fra å legge inn uskyldige meldinger til å slette harddisken. En trojansk hest kan også sende opplysninger om dine gjøremål tilbake til avsender.

Dermed kan både kontonumre og passord havne på gale hender.

Bare PC

Når mottakeren åpner visittkortet, installeres viruset. Problemet gjelder både Outlook 2000, Outlook 97, Outlook Express 5.01 og 5.5 i Windows-versjon.

Annonse


Apple-maskiner er ikke berørt.

Patch

Microsoft gikk fredag ut med en offisiell advarsel mot problemet. Selskapet anbefaler brukere å laste ned og installere et nytt tillegg (patch) til Outlook. Denne skal legges ut på microsoft.com. Tillegget som fikser feilen vil også bli inkludert i Service Pack 2 for Internet Explorer 5.01 og 5.5, samt Windows 2000 SP2.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse