GSM WORLD illustrasjon

Annonse


Knuste mobilen i Cannes

GSM WORLD illustrasjon“Hjerteskjærende scener utspilte seg da fortvilte mennesker forsøkte å slå ihjel sine stumme telefoner”, melder Aftonbladet. Fortvilelsen var reell og forståelig – GSM World 2001 i Cannes var mobilbransjens store fesjå, med en uendelighet av “fremtidens” mobile enheter og systemer.

Det reneste kaos

Med andre ord er det en nær-døden-opplevelse for enkelte når nettet bryter sammen. Men med 20.000 besøkende under messen, samtlige med mobiltelefon, og en enorm mengde utstillere som alle skal overbevise hver enkelt av de besøkende om at det er nettopp deres teknologi som er dirigerer fremtiden, er det langt fra enkelt å være mobilnett.

Det ble simpelthen for mye for nettet. Uten forvarsel brøt mobilsystemet på messeområdet sammen og forårsaket det reneste kaos.

Kastet mobilen i veggen

Det ble aldeles stille, og forvirrede messebesøkere løp omkring, på jakt etter nettverk, mens de tastet desperat på sine bevisstløse terminaler.

Annonse


– Jeg har sett fortvilte mennesker kaste telefonen i veggen i ren frustrasjon, fortalte en visedirektør i et israelsk telekomselskap til Reuters.

Sammenbruddet er alt annet enn god reklame for en mobilbransje som lover oss at vi i løpet av kort tid kan leve nær sagt hele våre liv på mobilnettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse