Annonse


TEST: MiniJam MP3 Springboard

MiniJam spiller MP3 fra MMC-kort (MultiMediCard), et lagringsformat som stadig blir mer utbredt både i PDA-er, digitalkamera og MP3-spillere.

MMC kan kanskje sies å være MiniJams styrke, men i realiteten er det vel de færreste som har et bibliotek av MMC-kort å spre musikken sin på . De billigste MMC-kortene (32MB) koster tross alt over 1200 kroner. Derfor er det vel rimelig å anta at de fleste som bruker MiniJam vil la det medfølgende 64MB-kortet sitte pent og pyntelig i spilleren hele tiden, og flytte låter frem og tilbake mellom PDA-en og PC-en når de har lyst på ny musikk i lomma.

Hvordan virker den?

Som med andre Springboard-moduler, er det uforskammet lettvint å komme i gang. Du setter den bare inn i ekspansjonsplassen bak PDA-en, og siden all nødvendig programvare sitter i selve modulen er det bare å trykke play.

MiniJam stiller med en veldig kapabel miniversjon av MusicMatch JukeBox som avspillingsprogram, som blant annet gir deg flere EQ-innstillinger å velge mellom, samt muligheten for å lage dine egne. Som en bonus ligger det to ekstra programmer på modulen: et bildefremvisningsprogram, og en e-bok leser.

Annonse


En hipp bæreveske er del av MiniJam-utrustningen

Det største problemet er likevel at overføringen fra PC til MMC-kort går vannvittig tregt. Ikke bare medfører dette lang ventetid, men når Visor automatisk slår seg av etter 3 minutter (vet noen hvordan man slår av dette?) brytes forbindelsen, og da kan man jo selv se for seg problemene som oppstår når det tar over 20 minutter å flytte et fullt sett nye MP3-filer.

God, men ikke suveren

Men ikke misforstå: Mnijam er et fullgod og lekker MP3-spiller. Men uansett hvordan man vender og vrir på det, så er fire tusinger litt i overkant av hva som er akseptabel pris på en ikke-frittstående MP3-spiller.

Og slike ting er naturligvis ikke lett å måle, men lyden på Soundsgood (den andre MP3-modulen til Visor) høres rett og slett litt bedre ut – derfor vil nok MiniJam være vårt andrevalg for MP3-løsninger til Handspring Visor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse