umts

Annonse


– UMTS-video og MMS blir stort

umts3G Telefoner som kan håndtere video vil bli tilgjengelig innen 18 måneder, og kombinert med det nye tekstmeldingssystemet MMS (Multiemdia Messaging System) vil videomeldinger kunne bli det nye store.

– Video vil være en døråpner for en rekke tjenester, men vi tror ikke at vanlig en-til-en sanntids video vil bli særlig populært, ikke minst på grunn av høy pris og all båndbredden noe sånt ville sluke. Men det vil ta av når brukerne begynner å sende videoklipp som SMS-meldinger, sier Motorolas visepresident John Thode til Total Telecom.

Motorola tror operatørene vil kunne tjene store penger på MMS, på samme måte som man i dag håver inn på SMS. Men det vil nok ta en stund før vi får tatt det nye systemet i bruk.

– MMS er absolutt et viktig skritt for Europeiske operatører, men det er ikke noe som kan gjøres selv på 2.5G nettverk i dag, sier Thode.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse