Neset, Tore

Annonse


Mitt første møte med Chello Maestro

Neset, ToreSelv for en som er vant til gode forbindelser på jobben, går dette lynkjapt. Rundt 400 eposter til redaksjonen, med til dels tunge vedlegg, flyr ned i postboksen før du får snudd deg. En voksen Acrobat-fil kommer på et blunk. Ved nedlasting av samme fil til harddisk rekker vi omtrent ikke å se dialogboksen før prosessen er slutt.

Stor forbedring

Det er lett å bli fascinert av denne utrolige forbedringen. Tidligere brukte jeg modem, og oppnådde sjelden en hastighet høyere enn 41 kbps. Chello Meastro, som er UPCs raskeste tilbud, lover inntil 640 k ned og 128 opp (det står 124 på www.upc.no, men det må vel være feil).

Hastighetstester

Ved å bruke hastighetstesten til DSLReports finner jeg ut at jeg har en reell hastighet på 344 ned og 128 opp. Hvilket jo er i underkant av standard Chello, som lover inntil 384/128.

Kanskje er det slik at for å få Chello standard til 349 kroner i måneden , må du bestille – og betale 395 kroner for Maestro? Eller har denne testen på den andre siden av Atlanteren grove feilkilder?

Annonse


Nytt forsøk, denne gangen med ZDNets hastighetstest . Her kommer jeg godt over 500, så det ser jo mer lovende ut.

Bedre i Norge

Jeg prøvde en rekke andre tester mot servere langt unna, og stort sett havnet jeg på mellom 500 og 600 kilobits pr. sekund nedstrøms. Så det ser ikke så galt ut, vel å merke når USA ennå ikke har våknet ennå en fredag formiddag. Ut på kvelden gikk hastigheten ned til 250. En norsk test på Enitels sider viste ved 15-tida 622, og ved 21.30 tida 629 kbps. Her hjemme ser det altså ut til å variere mindre.

TV2s nett-TV kommer virkelig til sin rett med Chello Maestro. Selv i full skjermstørrelse artet det seg mesteparten av sendingen som TV, og ikke som en dårlig erstatning.

Ferdig på to timer

Alt ble ferdig satt opp av montøren fra Totalprosjekt, firmaet UPC bruker i mitt område. Intet mindre enn tre hyggelige og kompetente montører jobbet, og det hele ble gjort unna på et par timer. Det eneste jeg måtte gjøre selv, var å sette opp nye servernavn for epost og nyhetsgrupper. Heftet som følger med kabelmodemet gir enkel og lettforståelig informasjon om det aller meste. I tillegg har Chello bra supportsider på nettet.

Uansett er den subjektive opplevelsen svært positiv. Jeg kunne sette meg ned og jobbe med en gang, og slapp å tenke både på kostnader og av- og pålogging. Nå gjenstår det bare å få på plass litt mer sikkerhet, for å unngå fiendtlige angrep via de vidåpne slusene inn mot PC’en min.

Like bra for alle?

Jeg håper bare at vanlige kunder blir behandlet like bra som sutrete pressefolk. Alle klagene som ligger på vårt diskusjonsforum kan desverre så langt tyde på noe annet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse