NokiaInternett

Annonse


Trådløs bredbånd på reise

NokiaInternettNetCom har gjort er en avtale med Narvesen Servering om å tilby trådløst bredbånd (W-LAN) på deres serveringssteder.

Tilbudet er i første omgang rettet mot profesjonelle IT-brukere. Forretningsfolk som er på reise kan om kort tid logge seg på bedriftens nett og jobbe nøyaktig som om man var på kontoret.

I følge en pressemelding lanserer NetCom sin tilbud HomeRun i løpet av våren.

Bærbar PC og PC-kort

Ved hjelp av et PC-kort i den bærbare eller PDA kan man koble seg opp mot Internett og bedriftens nettverk.

Annonse


Det betyr at man blant annet kan holde seg oppdatert på hva som skjer på kontoret, sjekke e-posten, redigere dokumenter og laste ned store filer. Kort sagt; jobbe akkurat som om man var på kontoret.

Der folk reiser

NetCom opplyser at de vil bygge det trådløse nettet (W-LAN) på steder hvor forretningsfolk har størst behov for å koble seg opp mot kontoret eller surfe på Internett. Det vil være steder som flyplasser, hoteller og jernbasestasjoner.

NetCom har tegnet en intensjonsavtale med Narvesen Servering om utbygging av HomeRun. De eier blant annet Peppes Pizza, Burger King og Caroline Café.

En ‘Telia-pakke’

NetComs eier, Telia, lanserte HomeRun høsten 1999, og dekker i dag rundt 100 steder. NetCom HomeRun bygger på det samme konseptet som Telias tjeneste.

HomeRun bygger på den såkalte W-LAN-teknologien (Wireless Local Area Network). Den gir en overføringshastighet på opp mot 11 Mbit/s, i henhold til IEEE 802.11b-standarden. Etter det ITavisen.no har erfart, kommer riktignok ikke den reelle hastigheten opp i mer enn 6 Mbit/s. Men det er til sammenligning likevel ca 100 ganger raskere enn én ISDN-linje (64 Kbit/s).

W-LAN er en teknologi som er i bruk i dag (blant annet hos ITavisen.no), og er ansett for å være et supplement til andre trådløse og mobile datateknologier som eksempelvis UMTS.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse