Annonse


Spill opp, PlayStation ned

Salgstallene for 2000 er nå klare. Ifølge Norsk Spill og Multimedia Leverandørforening falt omsetningen med 11 prosent i forhold til 1999, hovedsaklig på grunn av svakt salg av PlayStation 1 og Nintendo 64.

Riktignok ble den etterspurte PlayStation lansert i 2000, men dårlig tilgjengelighet på konsoller gjorde at bare åtte tusen konsoller ble solgt før jul. Dette er lite, sammenlignet med totalt 312.000 solgte Playstation 1 i Norge.

136.000 Nintendo 64 og 162.000 Game Boy finnes nå i norske stuer, soverom og lommer. NSM hevder at over halvparten av norske hjem i dag benytter PC eller spillkonsoll til familieunderholdning.

– Fjoråret ble et mellomår for spillbransjen, sier Asgeir Hartviksen, nestformann i Leverandørforeningen NSM.

Annonse


Det forventes en vekst for PlayStation etter hvert som flere PS2-konsoller blir tilgjengelige, og Ninetendo Game Boy Advance, som kommer etter sommeren, vil nok også gå godt.

Flåklypa og Pokémon

Derimot øker salget av PC-spill, ikke minst på grunn av suksesser som Flåklypa Grand Prix og The Sims, som alene sørget for at salget økte med seks prosent.

Pokémon-feveren bidro sterkt tila t omsetningen av spill til Game Boy mer enn doblet i fjor, heter det i pressemeldingen fra NSM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse