MDLP_Sony Mzr500

Annonse


MiniDisc for langturen

MDLP_Sony Mzr500Foreløpig er det bare stasjonære modeller med såkalt MDLP (Minidisc Long Play) å oppdrive i norske butikker. Men i mars kommer de portable utgavene for fullt De vil trolig bli en konkurrent både til bærbare CD-spillere, MP3-spillere og andre minidisc-spillere.

Kommer i mars

– Samtlige av våre nye MD-modeller vil takle MDLP. Prisene vil ligge på omtrent det samme som eksisterende modeller, opplyser MD-ansvarlig Ove Forseth hos Sony Norge til Itavisen.no.

Sony bak

Sony har utviklet teknologien, og var har flest modeller ute nå i begynnelsen. Nesten hele deres nye serie av bærbare opptakere, rene avspillere og stasjonære enheter har MDLP innebygd.

Men også Kenwood, Aiwa, Sharp, JVC og andre produsenter er klare med MDLP-modeller.

Annonse


ATRAC3

Teknologien bak MDLP baserer seg på ATRAC3, datareduksjonssystemet som Sony bruker i sine Memory Stick, Music Clip og Network Walkman-spillere. Det finnes to modus: LP2 med to timer 40 minutters spilletid og LP4 med fem timer og 20 minutter.

Spilletid

I tillegg kan MDLP-spillerne selvsagt takle standard MD-plater på 74 eller 80 (sjeldne) minutter.

Også batterilevetiden har økt betydelig på de nye modellene. På grunn av at omdreiningshastigheten er lavere i LP-modus varer de nye spillerne opptil 53 timer på ett eneste AA-batteri. Det normale i standardmodus er 10-15 timer.

Spillere uten MDLP-funksjon vil ikke kunne spille av plater kodet med MDLP.

Lyden

Lydkvaliteten i LP2-modus skal være nesten like god som standard avspilling. I LP4-modus er kvalitetstapet tydelig hørbart, men lyden skal være akseptabel til normalt bærbart bruk. Det er likevel ikke å anbefale å backe opp CD-samlingen sin i LP2 eller LP4, for deretter å kaste den.

Det er ennå ikke kjent hva de første MDLP-spillerne vil koste i Norge. Men spesielt dyre er de ikke. Sonys nyeste bærbare opptaker MZR-500 koster litt over 1800 kroner i den britiske nettbutikken AVland.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse