Stinger (sendo)

Annonse


Windows på mobilen

Stinger (sendo)»Stinger» er Microsofts svar på de kobinerte mobiltelefonene og lomme-PC’ene vi har sett med Symbians EPOC-operativsystem innebygd. Symbian er Microsofts argeste konkurrent på bærbar teknologi.

Strippet

Microsoft har hatt en viss suskess med Windows CE og seinere Pocket PC, som finnes i lomme-PC’er fra blant andre Compaq og Casio. Nå satser de på en enda mer strippet versjon av Windows, tilpasset mobiltelefoner.

Forholdsvis lite er kjent om Stinger på forhånd, og det er uklart om Microsoft har noen fungerende prøvemodell klar til Cannes. Men selv sier Microsoft at de vil lansere den første modellen i løpet av året.

Små og kraftige

I følge opplysninger som hittil har lekket ut, er telefonene små, kraftige og har fargeskjerm som er større enn det vi hittil har sett på komiberte PDA/mobiltelefoner. Innebygd i operativsystemet er kalenderfunksjon, telefonliste og en miniversjon av Wondows Media Player som kan spille både musikk og video i flere formater.

Annonse


Prisen vil ligge på rundt 7000 kroner.

De store ikke interssert

Det er ikke Microsoft selv som vil produsere telefonene. Koreanske Samsung, japanske Mitsubishi og britiske Sendo er blant produsentene de har knyttet til seg.

Verdens tre store mobiltelefonprosusenter sitter foreløpig på gjerdet i forhold til »Stinger-raketten». Ericsson og Nokia har hittil satset på Symbians løsninger. Heller ikke Motorola har vist nevneverdig interesse for Microsofts system.

Telefonene vil trolig ha Microsoft-logo i tillegg til produsenten logo, etter samme mønster som Microsoft-fjernkontrollen Take Control.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse