Annonse


Bredbånd uten tjenester

Det er alle de kommende innholdstjenestene og deres underholdingsverdi, som gjør at mange anskaffer seg bredbånd, eller drømmer om å gjøre det.

Ingen av de norske bredbåndstilbyderne har i dag særlig innhold å skryte av, men alle sier at det kommer i løpet av året.

Venter på leverandørene

– Det stemmer at vi ikke har mange tjenester å tilby i dag. Det er innholdsleverandørene som skal lage tilbudene og dette har tatt noe lengre tid enn ventet, sier adm. direktør Bjørn Erik Reinseth, i Bredbåndsfabrikken Norge, til ITavisen.no.

Dagens nettsurfere er ikke vant til å betale for tjenestene de benytter på nettet og her ser Reinseth en stor utfordring. Usikkerheten om hva brukerne egentlig vil betale for har også bidratt til å skape en noe avventende holdning.

Annonse


Ingen kultur for betalingstjenester på nett

– Den største bøygen er utvilsomt å få brukerne til å betale for innholdet. I dag finnes ikke en kultur for å betale for tjenester på nettet, og her er det en oppgave å gjøre.

– Men hvilket type tjenester skal dere fokusere mest på og hva vil de koste?

– Dette er mye opp til innholdsleverandørene men i løpet av året bør mange av tjenestene være på plass. Både video, programvare og spill vil være viktig. Hvor mye dette vil koste avhenger også av innholdsleverandørene.

– Våre kunder er ofte familier, og vi må derfor å ha et tilbud som stor i samsvar med dette, sier Reinseth.

I likhet med de andre bredbåndstilbyderne ønsker ikke Bredbåndsbolaget å fortelle hvilken innholdstilbydere de er i kontakt med.

Bredbandsbolaget vurderer prisøkning

I Sverige har Bredbåndsbolaget varslet at prisen for bredbånd i forbrukermarkedet trolig vil øke. Grunnen til dette er at tilleggstjenestene som skulle stå får mye av inntektsgrunnlaget har latt vente på seg.

– Da prisene ble satt sa vi at det var andre tjenester, som video og IP-telefoni, som skulle kunne finansiere det lave priset. Men det har vært dyrere enn ventet og tatt lengre tid å ta frem disse tjenestene, sier Gunnar Sjögren, talsmann i svenske Bredbandsbolaget, i et intervju med InternetWorld.

– Vurderer også Bredbåndsfabrikken i Norge å sette opp prisene?

– I Norge har vi lagt oss på en litt høyere pris i utgangspunktet så på nåværende tidspunkt vurderer vi ikke noen prisøkning. Det er tilleggstjenestene som skal sørge for at vi tjener mer penger, ikke høyere fastpris, sier Reinseth.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse