Annonse


Bredbånd uten tjenester

Det er alle de kommende innholdstjenestene og deres underholdingsverdi, som gjør at mange anskaffer seg bredbånd, eller drømmer om å gjøre det.

Ingen av de norske bredbåndstilbyderne har i dag særlig innhold å skryte av, men alle sier at det kommer i løpet av året.

Venter på leverandørene

– Det stemmer at vi ikke har mange tjenester å tilby i dag. Det er innholdsleverandørene som skal lage tilbudene og dette har tatt noe lengre tid enn ventet, sier adm. direktør Bjørn Erik Reinseth, i Bredbåndsfabrikken Norge, til ITavisen.no.

Dagens nettsurfere er ikke vant til å betale for tjenestene de benytter på nettet og her ser Reinseth en stor utfordring. Usikkerheten om hva brukerne egentlig vil betale for har også bidratt til å skape en noe avventende holdning.

Annonse


Ingen kultur for betalingstjenester på nett

– Den største bøygen er utvilsomt å få brukerne til å betale for innholdet. I dag finnes ikke en kultur for å betale for tjenester på nettet, og her er det en oppgave å gjøre.

– Men hvilket type tjenester skal dere fokusere mest på og hva vil de koste?

– Dette er mye opp til innholdsleverandørene men i løpet av året bør mange av tjenestene være på plass. Både video, programvare og spill vil være viktig. Hvor mye dette vil koste avhenger også av innholdsleverandørene.

– Våre kunder er ofte familier, og vi må derfor å ha et tilbud som stor i samsvar med dette, sier Reinseth.

I likhet med de andre bredbåndstilbyderne ønsker ikke Bredbåndsbolaget å fortelle hvilken innholdstilbydere de er i kontakt med.

Bredbandsbolaget vurderer prisøkning

I Sverige har Bredbåndsbolaget varslet at prisen for bredbånd i forbrukermarkedet trolig vil øke. Grunnen til dette er at tilleggstjenestene som skulle stå får mye av inntektsgrunnlaget har latt vente på seg.

– Da prisene ble satt sa vi at det var andre tjenester, som video og IP-telefoni, som skulle kunne finansiere det lave priset. Men det har vært dyrere enn ventet og tatt lengre tid å ta frem disse tjenestene, sier Gunnar Sjögren, talsmann i svenske Bredbandsbolaget, i et intervju med InternetWorld.

– Vurderer også Bredbåndsfabrikken i Norge å sette opp prisene?

– I Norge har vi lagt oss på en litt høyere pris i utgangspunktet så på nåværende tidspunkt vurderer vi ikke noen prisøkning. Det er tilleggstjenestene som skal sørge for at vi tjener mer penger, ikke høyere fastpris, sier Reinseth.

Annonse