Archos jukebox

Annonse


6 eller 20 GB med MP3

Archos jukeboxDet første som slår deg når du tar Archos Jukebox 6000 i hånden, er hvor liten den er. Selv med 6 GB harddisk, måler den bare 11,5 x 8,2 x 3,4 cm og veier under 300 gram. Creative Nomad Jukebox er diger i sammenlikning.

Archos 6000 har spennende design, og blå gummiknotter i hvert hjørne som fungerer som støtdempere. Spilleren har 40-sekunders innbygd antiskip-buffer.

MP3, og bare det

Programvaren som følger med emulerer Windows Explorer, og er forholdsvis lett å betjene. Programmet MusicMatch Jukebox følger også med. LCD-skjermen er liten, men lettlest så lenge kontrasten innstilles riktig. Archos-spilleren støtter kun MP3, men kan håndtere alle kompresjonsnivåer.

Ekstradisk til PC-en

Filoverføringen foregår via USB, og 1 GB ekspederes på under en halvtime. De ladbare NiMH-batteriene gir 8 timers spilletid, men batteribytte er svært plundrete.Archos-boksen kan også brukes som ekstradisk for bærbare PC-er. Dmusic.com, som har testet spilleren, forteller at harddisk-kapasiteten i virkeligheten er 5,7, og ikke 6 GB.

Annonse


Erstatt 6 med 20 GB!

FunMP3players.com har også testet Archos 6000 med godt resultat. De har dessuten skiftet ut den medfølgende 6 GB Fujitsu-harddisken, med en 20 GB, 95 millimeters Fujitsu-disk! Oppskriften finner du hos www.neomp3players.com/reviews/modify/.

Komplisert lydjustering

Anmelderen hos Dmusic.com slet med å finne optimal justering av volum, bass og diskant. Han fikk glitrende lyd ved å sette volumet til 15, og bass og diskant til +2. Ved andre innstillinger ble lyden dårlig.

Archos Jukebox 6000 følges av hodetelefoner som festes bak øret. Større hodetelefoner gir selvfølgelig mye bedre lyd.

Ny firmvare fjerner feil

Harddisken bruker bare 4 sekunder på å starte, men begynner alltid avspillingen fra starten av harddisken. Spilleren mangler resumé-funksjon som kan gjenoppta avspillingen der den sist slapp.

I følge anmelderen hos Dmusic.com er det en del irriterende feil i firmvaren som følger med spilleren, Likevel fikk den Archos 6000 karakteren 4,5 av 5 oppnåelige.Nå kan ny firmvare som fjerner feilene, lastes ned fra Archos.

Til salgs i Norge

Det er Oslo-firmaet Mcom som leverer de franskproduserte Archos-spillerne i Norge. Veiledende pris er 5000 kr med moms, og PCexpress.no er en av forhandlerne. Den konkurrerende Creative Nomad JDAP Jukebox koster fra 4400 til 5500 kr avhengig av hvor du kjøper den.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse