Whistler hoved

Annonse


XP kopibeskyttelse ei for bedrifter

Whistler hovedNår operativsystemet Windows XP aktiviseres etter kjøp, får hver kunde tildelt et ID produktnummer og maskinvareidentifikasjon.

Det skal gi den en unik aktiveringskode, som innebærer at akkurat din versjon av programvaren lastes ned til én og bare én spesifikk maskin. Ingen annen maskin kan da benytte lisensen du har kjøpt.

Kjøper du som privatkunde en Office XP i butikken får du to installasjoner, men kjøper Windows XP får du en installasjon.

– Men systemet med unik kode som aktiveres gjennom Micdrosoft som må jo bli komplisert for bedriftsmarkedet?

Annonse


– Denne varianten gjelder kun for privatmarkedet. For bedriftsmarkedet har vi en pakkeversjon. Hver bedrift får et mediasett med volumlisensene. Med volumlisensen følger en nøkkel som installeres i miljøet og som da aktiverer systemet, sier Pål Udjus Anti Piracy Manager for Microsoft i Norden og Baltikum, til ITavisen.no

I motsetning til tidligere bedriftsversjoner av Windows, kan ikke XP installeres fra en vanlig pakke. Alle må bruke mediasettet med volumlisensen.

Du følger også med en nøkkel i mediasettet, men bedriften aktiverer selv operativsystemet.

Blir bedriftene verstinger?

Det hadde blitt nærmest en umulig oppgave dersom IT-ansvarlige ved en stor bedrift måtte installere hvert OS manuelt med en aktiveringskode som skulle trådt i kraft gjennom godkjenning fra Microsoft, noe Microsoft klokelig har tatt hensyn til. Derfor må det være slike at bedriftene selv aktiverer i forhold til sin volumlisensavtale.

Resultatet kan bli at bedriftene blir de aller største verstingene mår det gjelder piratkopiering i fremtiden. Også i dag florerer det av progrtamvare rundt i norske bedrifter som det ikke er betalt lisens for.

Selv om Microsoft nå hevder at de har en unik kopieringsbeskyttelse, har det etter hva ITavisen.no erfarer allerede kommet oppskrifter på hvordan man knekker koden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse