Annonse


Telenor får flere mobilkunder

Det foreløpige årsresultatet for 2000 blir lagt fram i dag, og viser at selskapet nå har nesten 6 millioner mobilkunder. Eller rette sagt abonnementer. For i det tallet ligger sannsynligvis både »døde» numre og folk som for eksempel har ett abonnement privat og ett i jobben.

Andelen av utenlandske abonnementer er også økende, noe som er med på å forklare at det norske selskapet nå har flere abonnementer enn det er folk i hjemlandet.

Mister fastlinjekunder

Telenors markedsandel i det norske fastlinjemarkedet gikk ned fra 78 prosent til 73 prosent, målt i antall trafikkminutter. Dette mener ledelsen skyldes overgangen til såkalt fast forvalg fra 1. november i fjor.

Fast forvalg vil si at en abonnent kan inngå avtale med en eller flere tilbydere om videreformidling av samtaler av en bestemt type (f.eks. alle utenlandssamtaler eller internettoppkall), uten å måtte slå fire ekstra siffer først. Det betyr blant annet at konkurrentene nå kan fakturere for internettrafikk som tidligere ble fakturert av Telenor.

Annonse


Internett

Telenor har nå 625 000 private internettabonnenter, noe som innebærer en sterk vekst. Likevel viser dette forrretningsområdet en nedgang i driftsresultat. Dettes tilskrives kostnadene ved økt engasjement gjennom Nextra i utlandet.

Bredbånd

Bredbånd er et prioritert satsingsområde for selskapet, men de har ikke kommet skikkelig i gang med tilbudet til privatabonnenter gjennom ADSL ennå. Salg av satellittkapsitet og kabel-TV er ansvarlig for en vekst i driftsresultatetpå 20 prosent i dette gryende markedet. Når ADSL rulles ut i privamarkedet for alvor i løpet av inneværende år, vil trolig veksten øke dramatisk.

Telenor går så det suser. Dritsresultatet økte med 12,1 prosent fra 1999, og ligger nå på om lag 37, 6 milliarder kroner.

– Denne veksten er meget tilfredsstillende og viser at vi har lykkes godt med realisering av vårt mål om å gjøre Telenor til et vekstselskap, sier konsernsjef Tormod Hermansen i pressemeldingen som nå ligger ute på telenor.no.

Resultatet før skatt ble på 2 millarder kroner, som er 1.3 millarder kroner mindre enn året før. Denne nedgangen tilskrives betydelige investeringer, oppkjøp og oppstart av ny virksomhet i året som gikk.

Aksjegevinst

Salget av andeler i mobilselskapene Viag Interkom i Tyskland og Esat Dififone i Irland ventes å gi en regnskapsgevinst på 20 milliarder i år.Med disse midlene i kassa anser konsernsjef Tormod Hermansen seg godt rustet til å bygge ut nye tjenester og ekspandere i utlandet i tida som kommer.

Itavisen.no kommer tilbake med flere detaljer fra Telenors resultat i løpet av dagen.

Les pressemeldingen i sin helhet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse