Apple Power Book 400 MHz

Annonse


Mac-folk raser over nytt Microsoft-OS

Apple Power Book 400 MHzDet eneste originale ved XP er P’en, er omkvedet på den web-baserte oppslagstavla AAPL og diskusjonsgrupper på Usenet for tida. Med andre ord er X’en stjålet fra Apples nyeste operativsystem OS X.

Likhetene med både OS 9 og OS X er slående, skal vi tro Apple-folket.

Her er lista over klagemål:

Grunnfargene er like i begge operativsystemer. De ser rett og slett like ut.

Annonse


Microsoft har rappet musikkprogrammet iTunes, videoredigeringen iMovie, DVD-brenneren iDVD og det trådløse nettverket AirPort – og rett og slett kalt det noe annet.

Flytende knapp for programstart brukes både i OS X og XP

Og verst av alt:
I påloggingsbildet i Apples OS9 forekommer det en liten and. En nesten helt lik and forekommer også på de første bildene av grensenittet i XP.Hvordan kunne de?

Benekter

Microsoft benekter på sin side at de har stjålet verken and, knapp eller vindusutseende.

– Alle likheter er ene tilfeldigheter. Vi har rett og slett gått ut og spurt våre kunder hva de vil ha, og gitt dem det, sier produktsjef Art Pettigrue i Microsoft til Wired News.

Apple-folket er på sin side raskt ute med å påpeke at selv om det er store likheter, er OSX langt bedre. For det første har Apple nå tatt steget inn i Unix-verdenen, noe som blir betegnet som den største endringen i Apples operativsystemer siden 1984.

Mange regner også sikkerheten som høyere. Du slipper dessuten at noen kontrollerer datamaskinen din, slik Microsoft gjør. OS X er lett å installere, både helt og delvis. Og sist, men ikke minst, Apple-maskin og OS X får deg til å føle deg spesiell!

OS X lanseres offisielt 24. mars. Lanseringsdato for Microsoft XP er ennå ikke fastsatt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse