Arkiv

Annonse


Mobilmastene må ned

Arkiv

I boligområdet Grand Saconnex ved Genèves flyplass ligger omlag 500 leiligheter, og fem basestasjoner for GSM-nett sitter montert på hustakene. 13 mennesker i området har blitt sykmeldt på grunn av strålingen, og en domstol i Genève har nå pålagt mobiloperatøren Diax å fjerne antennene, skriver svenske Expressen.

– Jeg har lidd av hodepine og søvnløshet helt siden antennene ble satt opp for to år siden. Den forferdelig trøttheten gjør også at jeg lett blir irritert. Legene kan likevel ikke finne noe feil med meg, hevder en av de rammede beboerne.

Mobiloperatøren påklager

Diax vil klage på avgjørelsen, og mange lignende saker er under behandling i Sveits. Husverten har blitt pålagt å betale tilbake 30 prosent av husleien til leietagerne fra 1. januar 1999.

Annonse


– Mobilstråling har effekter selv ved veldig lave nivåer. Likevel bygger vi nye mobilnett i høyt tempo, radionett på arbeidsplassene, og snart også hjemme, sier professor Olle Johansson ved Karolinska Institutet i Sverige til Expressen.

– Vi vet faktisk ikke hva som skjer når vi utsetter hele kroppen for en lav dose av mobilstråling døgnet rundt, år etter år. Glem ikke at radioaktivitet viste seg å være mye farligere ved lang eksponering for mye lavere doser enn det vi først trodd, sier Johansson.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse