Annonse


Kournikova-mannen arrestert

I henhold til nederlandsk lov blir identiteten hans holdt skjult, opplyser en talsmann for nederlandsk politi til nyhetsbyrået Associated Press.

Tiltalt

20-åringen er nå tiltalt for å ha voldt skade på dataprogrammer og annen eiendom.Strafferammen for denne type forbrytelser er fire år.

Anna Kournikova-viruset har de siste dagene lammet tusenvis av epostsystemer og servere i store deler av verden.

Ville ikke etterforske

Opphavsmannen til viruset ble først sporet opp av internettleverandøren ExciteAtHome, som raskt fant ut at synderen befant seg i Nederland. Likevel fant ikke nederlandsk politi grunn til å sette i gang etterforskning.

Annonse


Tirsdag innrømmet en person med kallenavnet «On the Fly» på en nettside at det var hun eller han som hadde skrevet og spredd viruset. Hensikten skulle ha vært å skremme Internett-brukere til å tenke mer på sikkerhet.

I tillegg hevdet han at de som hadde blitt rammet av viruset hadde seg selv å takke.

– Jeg mente aldri å skade noen, skrev han.

Opphavsmannen til disse meldingene var lett å spore, og nederlandsk politi så seg derfor nødt til å oppspore og arrestere ham.

Liten skade

Som de fleste andre virus dreide det seg også her om et vbs-vedlegg (visual basic script). Når du åpner det, sender det seg selv videre til e-postadressene i e-postprogrammet ditt. Dette viruset gjorde stort sett ikke noe mer, men mengden av epost økte så dramatisk at serverne fikk problemer.

Grunnen til den raske spredningen var trolig at viruset var kamuflert som et bilde av den populære tennisstjerna Anne Kournikova, som er et sex-symbol for mange menn.

Tirsdag ettermiddag var de fleste skadene rettet opp. Men den unge nederlenderen kan vente seg et etterspill i retten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse