Ligitech QC Traveler

Annonse


Kameraet som gjør alt

Å kunne bruke samme kamera både som PC-kamera, bildetelefon og vanlig digitalkamera, synes som en smart idé. Med det nye QuickCam Traveler har Logitech virkeliggjort denne idéen, og det for en rimelig penge.

ITavisen.no har testet løsningen. Etter å ha installert QuickCam Traveler-programmene, og koblet en medfølgende USB-kabel mellom kamera og datamaskin, var QuickCam klar til bruk.

Høy eller lav oppløsning

Vi dro ut kabelen for å teste det »frittgående» digitalkameraet, og vred på bryteren for kameramodus.

Alle innstillinger er lagt til forskjellige knapper og enkle å betjene: Du kan velge høyoppløsning (640×480 punkter) eller lavoppløsning (320×240 punkter). Oppløsningen avgjør om minnet skal romme 60 eller 240 bilder.

Annonse


Enkel fokusering

Fokuseringen er tredelt: Hvis du innstiller objektivet på et fjelltopp-symbol, har det fokus mellom 60 cm og uendelig. Innstilling på et blomster-symbol, gir makroegenskaper og 10 cm-fokus.

Mellomstilling gir 1-metersfokus. Alt annet foregår automatisk.

Mangler blitz

Bak kameraet er en liten LCD-skjerm som viser innstillingene, men ikke bildene.

Kameraet mangler blitz, men har selvutløser. Strøm kommer fra to vanlige batterier.Hvis du glemmer å slå av kameraet, slår det selv av strømmen etter 3 minutter.

Lynrask overføring

Mens vanlige digitalkameraer er ganske omstendelige å bruke, er QuickCam Traveler like enkelt som et kompaktkamera. Når du slår på kameraet, er det straks klart til bruk.

Når du deretter plugger i USB-kabelen til PC-en for å laste ned bildene, overføres bildene i en fei, viser dem øyeblikkelig på skjermen, og tømmer kameraets minne.

Bildet ikke å skryte av

Bildekvaliteten er derimot ikke noe å skryte av: Vi fotograferte både i godt dagslys og i brukbart innelys, men alle bildene ble forholdsvis uskarpe. Det samme gjaldt makrobildene.

For sammenlikningens skyld tok vi et tilsvarende makrobilde med vår Olympus C-2000Z, – et kostbart digitalkamera.

Logi-bilder
Sammenlign: Et olympusbilde til venstre og Logitech-bildet til høyre, der sistnevnte har litt dårligere kvalitet – selv om ikke disse webbildene klarer å yte begge kameraene full rettferdighet.

Snapshot-kamera for familiebilder

QuickCam Traveler er i første rekke et snapshot-kamera. Det er lett og raskt i bruk, og fungerer godt når du vil dele familiebegivenheter med slekt og venner via e-post.

Så lenge bildene vises på skjerm, er kvaliteten akseptabel for slik bruk. Utskrifter av QuickCam Traveler-bilder blir derimot en skuffelse.

Legg det ut på nettet

QuickCam-programmet ordner oversiktlig alle bilder i et fotogalleri på skjermen. Du kan legge ut ditt private fotogalleri på nettstedet Spotlife. Logitech gir gratis bort lagringsplass. Ved å legge fotogalleriet ditt der og gi bort passordet, kan venner og bekjente koble seg opp til galleriet og beundre bildene dine.

Hvis du likevel vil sende noe i posten, er det bare å velge et bilde eller en videosnutt, og klikke på en knapp for å e-poste det.

Masse programvare

Et medfølgende bilderedigeringsprogram, justerer bildenes lys, kontrast og fargemetning, roterer bildene, setter inn tekst og figurer, legge på spesialeffekter og lagrer bildene med valgfri JPG-komprimering.

Logitech-kameraet følges også av bildebehandleren MGI PhotoSuite III SE og MGI VideoWave III SE.

Utmerket PC-kamera

Som PC-kamera fungerer QuickCam Traveler utmerket. Kameraet festes til skjermen (to forskjellige stativer følger med).

Etter å ha justert lys, kontrast og opptaksnivå (kameraet har innebygd mikrofon), kan du bruke kameraet som bildetelefon, eller sette opp et Web-kamera som kontinuerlig kringkaster det du foretar deg foran skjermen (huffda!).

Animasjon og spion

Den medfølgende programvaren kan også lage animasjoner av enkeltstående bilder eller bildeserier (f.eks. planter som vokser).

Kameraet følges også av en bevegelsesdetektor som filmer og avslører uvedkommende som nærmer seg PC-en.

Kreativ utnyttelse av bildene

Kombikameraet Logitech QuickCam Traveler, som nå er i salg, har en listepris på 1900 kr med moms. Kameraet følges av gratis lagringsplass på nettstedet Spotlife, masse integrert programvare, samt ekstraprogrammer for bilde- og videoredigering.

Kameraet er svært raskt og enkelt å bruke, og programvaren gjør det mulig å utnytte bilder og video i en rekke sammenhenger. Den kreative løsningen skjemmes imidlertid av lav kvalitet på stillbildene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse