Saddam playstation

Annonse


Saddam på nye røvertokter?

Saddam playstationDe siste månedene har datautstyr for til sammen over £1 million (nesten 13 millioner kroner) blitt stjålet fra Edinburgh University og Heriot Watt University. Tyveriene har vært profesjonelt utført, og politiet er overbevist om at det dreier seg om en gjeng som utfører disse tyverien på oppdrag fra folk som vet nøyaktig hva de vil ha, skriver Edinburgh News.

I alle de fire siste tyveriene har det vært stjålet komponenter produsert av Sun Microsystems, blant annet kraftige servere og hovedkort.

Til Bagdad?

Politiet mistenker en gjeng fra London for å stå bak tyveriene, og har utpekt Irak som en trolig kunde for komponentene, siden handelsblokaden gjør det vanskelig for landet å skaffe til veie datautstyr på vanlig vis.

– Det virker som om utstyret blir fraktet til et land i den tredje verden, og deretter til Irak. At Østeuropeiske mafia skal være involvert, som tidligere antatt, er nå utelukket, sier en talsmann for politiet til Edinburgh News.

Annonse


Det fryktes blant annet at utstyret fra Sun skal kunne brukes i rakettsystemer og til våpensimulerings-systemer.

Det har tidligere vært meldt at store partier Playstation 2-spillkonsoller skal ha vært sendt til Irak til lignende formål, noe Sony har benektet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse