Easy Park WAP 1

Annonse


Parker med WAP-telefon

Easy Park WAP 1Sterke ord – ja vel. Men etter det ITavisen.no kan se så har Easy Park klart å utvikle en tjeneste som både er nyttig og enkel, samtidig som den er tilpasset både WAP og GPRS.

I følge salgs- og markedsdirektør Tore-André Grenersen skal parkeringstjenesten via WAP testes ut i Stockholm i løpet av mars. I løpet av et halvår tror han tjenesten vil bli kommersielt tilgjengelig også i Norge.

Mobilt parkometer

Slik fungerer tjenesten parkering via WAP:

Du må på forhånd abonnere på tjenesten hos Easy Park. Da får du et brukernavn, et passord og et identitetsmerke med strekkode for å klistre på bilruta.

Annonse


Easy Park WAP 2
Skjermbilder -steg for steg hvordan du parkerer via WAP.

Hver gang du parkerer logger du deg på WAP-tjenesten, taster inn brukernavn og passord, samt taster inn hvilken sone du parkerer i. Dermed registreres parkeringen din. Parkeringsvaktene kan sjekke om du har betalt ved å bruke en strekkodeleser på en mobiltelefon.
Når parkeringen er over må du registrere deg ut.

ITavisen.no har testet løsningen og sett at den funker. I løpet av få sekunder får du som kunde bekreftet gyldig parkering. Vi må si at vi ble meget tiltrukket av Easy Parks WAP-løsningen. Men vi hadde ideelt sett ønsket oss en løsning som gikk noe videre, og tok i bruk lokasjonsbestemte tjenester. Dermed hadde vi sluppet å taste i parkeringssone – for det kan jo mobiltelefonen selv finne ut av.

Vi testet også kontrolløsningen for parkeringsvakter, som trenger en mobiltelefon med en strekkodeleser. Vi brukte bare seks (!) sekunder på å sjekke om parkering lovlig. Med GPRS kan nemlig parkeringsvaktene ha en WAP-telefon oppkoblet systemet til en hver tid, og dermed raskt få svar på databaseforespørsler.

Parkeringsregningen får du på en samlefaktura. Prisene er foreløpig ukjente. Easy Park hevder de har lagt inn sikkerhet slik at det ikke skal være mulig å svindle med dette parkeringssystemet.

Flere mobile løsninger

Grenersen opplyser til ITavisen.no at de også har utviklet parkeringsløsninger via SMS (tekstmeldinger) og via talemaskiner.

For sistnevnte fungerer det slik at du ringer opp en talemaskin, taster inn brukernavn, passord og parkeringssone.

Nedenfor kan du se en video av hvordan strekkodeleseren fungerer på en Ericsson WAP-telefon, R520.


NB! Vidoen er på 10 sekunder, og 922 KB (kan være tung å laste ned på vanlig telefonlinje). Får du ikke opp eller startet videoklippet, kan du laste den ned her på EasyPark WAP.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse