Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: TimeSplitters

Masse våpen, masse spillere, masse brett, og masse zombier…TimeSplitters er full av det meste, og er rett og slett det festligste skytespillet på PS2 for tiden.

Historien bak spillet er uvesentlig, men forklarer sånn halvveis hvorfor det dukker opp zombier og monstre uansett hvilken tid og sted du befinner deg i: de er nemlig TimeSplitters – onde skapninger som reiser rundt i tid og rom for å skape kvalm og djevelskap. Din oppgave, naturligvis, er å stoppe dem.

Alternativt kan du gi blaffen i alt det der, og bare invitere noen venner over for en massiv 4-spillers skytefest.

Oppdragene du må utføre for å åpne de forskjellige brettene er kjappe og veldesignete, og består av en serie oppgaver av typen «hent-en-dings-og-avlever-et-annet-sted». Selv om de har en viss underholdningsvis når man spiller alene, så er det dobbelt så gøy å utføre disse sammen med andre med oppdelt skjerm – istedet for å skyte på hverandre må man altså her samarbeide for å klare de forskjellige brettene.

En annen bonus i Timesplitters er muligheten for å lage egne brett, med det overraskende lettvinte konstruksjonsprogrammet som følger med spillet.

Det som trekker litt ned for Timesplitters er et totalt fravær av filmsekvenser, eller andre fortellende elementer som driver storyen videre. Det virker nesten som om man ikke hadde tid til å «pynte» på spillet før det måtte stå klart for PS2-lanseringen.

Dette kunne fort blitt enda mer interessant hvis man ble trukket inn i historien mer enn man gjør nå – for det er fort å glemme alt som heter Timesplitters, og bare tenke på hele greia som et eneste stort Zombie-mareritt.

Uansett – Timesplitters vil nok i begynnelsen være for PS2 det desidert beste førstepersons skytespill som kan nytes i flokk.

Heldigvis kan hagla meie ned flere zombier med ett skudd 🙂

Hva prøver du å si, jenta mi?

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt