Annonse


PS2-TEST: Kessen

Playstation er ikke akkurat kjent for simulerings- og strategispill, men med Kessen får vi en første smakebit på hvordan det faktisk er mulig å lage gode spill som ikke involverer intens en-på-en slåssing eller racerkjøring i en eller form.

Som en mektig japansk hærfører skal du lede dine mange tropper og undersåtter inn i storslåtte slag som til syvende siste bestemmer Japans skjebne. Kampscenene gir sterke assosiasjoner til de storslåtte scenene i Braveheart, og det kreves ikke rent lite av deg som strateg for å holde styr på din mangfoldige tusen soldater.

Kessen leverer en avansert kampsimulerings-pakke i føydale Japan, sterkt krydret med historikk og svimlende detaljrik grafikk – selv om både rustninger og ansiktstrekk neppe er korrekte gjenspeilinger av Japanske krigere på 1600-tallet.

Ofte kan slagene ta flere timer å utspille, men heldigvis er det hele variert lagt opp, og fortalt på en såpass engasjerende måte at man som regel griper seg i å se på klokken og si “oj! Har det godt fem timer?? Jaja…bare litt til nå, så har jeg Japan i min hule hånd”.

Annonse


Kessen er forseggjort og oser av kvalitet, men de som er ute etter litt kjapp PS2-action før man stikker ut og pilser bør nok skygge unna denne…

Man kan jo lure på hvor autentiske disse hattene egentlig er…

Slagscenene i Kessen bærer tydelig preg av å være inspirert av Braveheart

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse