e-post

Annonse


Kontroller e-postleseren din

e-postTrondheimsbedriften IAN AS begger epostløsninger og websteder for norsk næringsliv. Men de er også opptatt av sikkerhet og personvern. Derfor tilbyr de nå alle å sjekke om epostleseren din er sikret mot at uvedkommende skal få tak i epostadressen din og andre opplysninger som kan følge med når du sender fra deg en melding.

Snoker i eposten din?

-Det er veldig enkelt å lage tjenester som snoker i folks epost. Alt som er nødvendig for å gjøre dette er et web-hotell med mulighet for å kjøre et script eller å motta en eller annen form for respons, sier teknisk ansvarlig Jan Yttereng i IAN til Itavisen.no.

Snoking på HTML-basert epost via Javascript har vært kjent lenge. Mange profesjonelle »spammere» – selskaper og enkeltpersoner som ønsker å spre sine mer eller mindre seriøse budskap til flest mulig – har brukt disse funksjonene. Det nye er imidlertid at disse rutinene tilbys til privatpersoner på to nettsteder i henholdsvis Korea og Brasil.

-Vi synes rett og slett ikke om at folk blir overvåket på denne måten. Den vanlige nettbrukeren har krav på en viss grad av anonymitet, sier Yttereng.

Annonse


Sjekk selv

På IANs webside skriver du rett og slett inn epostadressen din. Kort tid etter kommer en medling i postkassen din som forteller deg hvilke opplysninger som ble overført til IAN. Opplysningene holdes konfidensielle, og blir slettet etter ti minutter.

Det er viktig å ikke videresende eposten du får i retur. Gjør du det, får mottakeren se alle opplysningene.

Yttereng anbefaler å bare kikke på epost som inneholder mer enn ren tekst i forhåndsvisning. Det vil si at du ikke dobbeltklikker på eposten, men bare ser på den etter å ha klikket på tittelen én gang i innboksen.

Rene tekstbaserte epostlesere er trygge. Det samme er den gamle versjonen av Microsoft Exchange. Med Outlook og Netscape bør du ta disse forholdsreglene, sier Jan Yttereng.

IANs epostsjekk finner du her: www.ian.no/show.asp?l=310

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse