AlcatelOT701

Annonse


Slik er Alcatel OT 701

AlcatelOT701Telefonen er slett ikke ulik modellene vi så i 500-serien. Menyene og navigasjonstasten er den samme, men i tillegg har 701 fått et beskyttende deksel over tastene. Designet er godt mottatt i vårt testpanel, selv om enkelte mener det lille flipp-dekselet virker noe tandert. Dekselet åpnes ved hjelp av en relativt stor utløserknapp på venstre side av telefonen.

Mørk skjerm

Navigasjonstasten (Drive Key) fungerer som en 5-veis joystick og gjør det enkelt å bevege seg rundt i menyene. Alle hovedmenyene har lettfattelige ikoner, og undermenyene er logisk bygget opp.

Uten bakgrunnsbelysning blir skjermen i mørkeste laget. Den ligger også nokså dypt i telefonen, slik at det lett oppstår skygger i tegnruten. Kontrasten kan reguleres, men uten at det gjør skjermen særlig mer lesbar.

Data og WAP

Alcatel OT 701 har innbygget modem, men mangler Ir-port og kan følgelig ikke kommunisere med en PC uten kabel. Med tiden vil vi også få se et Bluetooth-batteri, som gjør det mulig med trådløs tilknytning til andre enheter.

Annonse


Denne telefonen er også utstyrt med WAP (1.1). Det er ikke vanskelig å sette opp telefonen mot WAP-tjenestene, og du kan overføre data med 14.4 Kbit/s (dersom nettet tillater det). Displayet kan vise inntil 6 linjer med tekst, og wappingen oppleves som rask og presis. I søkemotorer lider telefonen sterkt under mangel på nordiske tegn (ÆØÅ).

Ellers tar vi med at telefonen har stemmestyrt anrop, mulighet for organisering av flere telefonbøker, masse ringelyder og en god kalender (kan synkroniseres via eget data-kit).

SMS

Telefonen er utstyrt med et hjelpesystem for innasting (intuitiv inntasting). En stor ordbok gjør at du kan få opp de fleste norske ord med et minimum av tastetrykk. Du kan også taste inn nordiske tegn i SMS-meldingene.

Vi kommer tilbake med en fullstendig test av telefonen så snart denne foreligger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse