StarOffice skjermbilde

Annonse


StarOffice via Internett

StarOffice skjermbildeDenne uken avduket Sun sitt Open Net Environment i California, og tjenesten er allerede tilgjengelig for en rekke av Suns kunder.

StarPortal, som har skiftet navn til Sun ONE Webtop, kunne omsider avdukes 18 måneder etter at Sun første gang presenterte produktet. Etter planen skulle nettversjonen av StarOffice være ferdig i fjor høst, men noe forsinket er altså prosjektet i havn.

Ligner en vanlig desktop

Webtop skal nå være tilgjengelig via Internett og det knytter seg stor spenning til hvordan nettilpasningen fungerer.

I Webtop vil man finne alle programmene som i dag finnes i StarOffice, noe som innebærer ett ordinært skriveprogram, presentasjons- og regneprogram. En god nyhet er at applikasjonene også vil være tilgjengelig i PDA-er og mobiltelefoner med nettilgang. (WAP, GPRS)

Annonse


I ett miljø som ligner en desktopp vil alle applikasjonene være tilgjengelige.

Solaris, Linux, Windows

I begynnelsen er Webtop kun tilgjengelig på Suns eget operativsystem Solaris, men allerede i mars vil det komme en versjon for Linux. Først i slutten av tredje kvartal vil Webtop finnes i en versjon for Windows 2000.

I sin helhet finnes ikke StarOffice på norsk, men i fjor ble det laget norsk ordliste og stavekontroll for skriveprogrammet. I motsetning til konkurrenten Microsoft, gir Sun ut sitt skriveprogram gratis.

Sun Open Net Environment er basert på åpne standarder som Java og XML.

Hva Webtop vil koste vet vi ennå ikke, men gratis blir det neppe. Det er ikke Sun selv som skal dele ut programmet men ulike internettleverandører som inngår avtaler med Sun. I fjor uttalte Sun Norge at de blant annet hadde vært i kontakt med Nextra og Merkantildata.

Les mer her:

www.sun.com/software/sunone

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse