Annonse


Spamming for alle

Teknologien er like enkel som den er skummel. Ved hjelp av en HTML-kode skjult i teksten sendes kvittering med ymse informasjon tilbake tila avsender med en gang posten åpnes. Og åpnes det ikke, uteblir naturligvis kvitteringen. Så da vet du at den ikke blir lest.

Rik i en fei

Metoden har lenge vært brukt av spammere som plager oss med massekorsbånd med tilbud på porno eller oppskrifter på hvordan du (ikke ikke minst spammeren) kan bli rik i en fart. Det nye er at disse metodene nå tilbys som ferdige løsninger til alle via nettet, enten du er privatperson eller næringsdrivende.

Det koreanske selskapet Postel var først ute, og tjenesten har blitt en stor suksess innen næringslivet i landet. De fleste bruker den til å finne ut hvem det er vits i å plage. Når posten automatisk blir lagt i søppelkurven eller blokkert i utgangspunktet, er det ingen vits i å kaste bort mer båndbredde på sendinger.

Slik kan du faktisk unngå å bli plageånd, og i stedet konsentrere deg om de som virkelig er interessert i de produktene eller tjenestene du har å tilby.

Annonse


Gjør skilsmissen enklere

Men er du en notorisk plageånd som sender massemail til alle og enhver i håp om litt penger eller oppmerksomhet, kan du bruke samme teknikken til å kartlegge ofrene dine. Eller du kan rent privat få vite om kona di virkelig leste den eposten der du ba henne innstendig om ikke å dra på ferie med sin kjekke, mannlige kollega. Nekter hun, kan du smelle beviset i bordet når skilsmisseforhandlingene er et faktum.

Det opprinnelig brasilianske selskapet Itrace You tilbyr en lignende tjeneste som Postel. Her skriver du rett og slett meldingen inn i et skjema på web. Deretter tar selskapets programvare over, og sørger for at du får de tilbakemeldingene du ønsker.

Forkjempere for privatlivets fred er bekymret over utviklingen.

– Dette tar overvåkingen av privatpersoner til nye høyder. Det er nesten som »hvem ringer» for e-post, sier teknologisjef Richard Smith i den amerikanske organisasjonen Privacy Foundation til Wired News.

Tekst er trygt

Vil du unngå å bli overvåket på denne måten, kan du bruke en tekstbasert epostleser som ikke støtter HTML-koder, eller rett og slett stille inn Outlook Express eller annen leser til bare å vise tekst. Men også her vet smartingene råd. Noen spam-brev kan bare leses ved å gå inn på en bestemt webside. Denne siden ligger som peker i brevteksten.

Er du først dum nok til å gå inn på denne nettsida, blir du registrert på akkurat samme måten som når du mottar en HTML-sending.

Her finner du de omtale selskapene:

www.itraceyou.com

wwwpostel.co.kr

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse