Annonse


Laptop-eiere jobber mer

Halvparten av britiske arbeidstakerne med laptop jobber mer enn 45 timer i uken. Det utgjør 7 timer mer enn det nasjonale gjennomsnittet, viser en undersøkelse fra Mori. Flesteparten av de spurte sier at de trives godt med dette. 85 prosent mener stressnivået ikke øker og 65 prosent mener den mobile arbeidssituasjonen øker deres produktiviteten.

Det er foreløpig få arbeidstakerne som har en slik arbeidssituasjon. Eksperter har snakket om økningen i telependling og mobilt arbeid i over 20 år, uten at det ennå har tatt helt av. Tall fra det britiske instituttet for arbeidsstudier viser at 5 prosent av arbeidstyrken – 1,5 millioner mennesker – jobber mye hjemmefra.

– Storbritannia beveger seg gradvis mot en informasjonsøkonomi, så grunnene til at folk må være på kontoret minsker. Utviklingen sakkes imidlertid av en gammeldags ledelseskultur. Denne må forandres hvis vi skal ta ut potensialet i nye teknologier, sier professor i organisasjonsteori ved Universitetet i Kent, Richard Scase til Silicon.com.

Moris undersøkelse er sponset av laptop-produsenten Toshiba.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse