Bluetooth (logo2)

Annonse


Alvorlige feil forsinker Bluetooth

Bluetooth (logo2)Om to uker, nesten to måneder forsinket, spikres trolig en ny versjon av standarden for Bluetooth, skriver svenske Ny Teknik. Det er et sørgelig faktum at Bluetooth 1.0b inneholder et trettitals feil, blant annet i den ikke helt uvesentlige radiodelen. Noen av feilene er så alvorlige at Bluetooth Special Interest Group (Bluetoooth SIG), i oktober gikk ut med en anbefaling om å vente med lansering av produkter til neste versjon av standarden.

Identisk med 1.0b

Siden advarselen kom ut er feilene rettet opp ved at 1.0b leveres med et visst antall anvisninger om hvordan de kan utbedres. Forslaget til versjon 1.1 vil dermed være identisk med den utbedrede versjonen av 1.0b.

– Men redselen for å gå ut med foreldede produkter fører til at mange produsenter venter på Bluetooth 1.1 før de lanserer sine trådløse produkter, sier Lars-Olov Johansson, ansvarlig for tester av Bluetooth-produkter på Semko, til Ny Teknik.

Bedrifter som produserer Bluetooth-produkter har fått forslaget på høring. Sannsynligvis vil det bli godkjent 22. februar. I avstemningen deltar de ni selskapene som leder standardiseringsarbeidet; 3Com, Ericsson, IBM, Intel Lucent, Microsoft, Motorola, Nokia og Toshiba.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse