Annonse


SMS fra fasttelefon

Viking Telecom lanserer snart en terminal for analog telefon som gjør at du kan sende og ta imot tekstmedlinger. Terminalen skal lanseres på Cebit i Hannover, som finner sted 22.-28. mars.

– Så vidt vi kjenner til er dette verdens første frittstående terminal for å sende SMS til og fra den vanlige telefonlinjen, sier Carl Scneider, adm. direktør i Viking Telecom.

Det er allerede mulig for en rekke nordmenn å sende SMS over telefonlinjen, men da må man ha en ISDN-forbindelse.

– En rekke av over kunder benytter allerede SMS via telefonen. De aller fleste ISDN-telefonene har denne muligheten, forteller Gunn Kristin Sande, informasjonssjef i Telenor Telecom Solutions, til ITavisen.no.

Annonse


Ønsker avtale med teleoperatører

SMS-terminalen settes inn i telefonuttaket, og deretter skal det være en enkel sak å sende beskjeder til mobiltelefoner, eller andre Viking-terminaler.

Sande avviser ikke at deres kunder med vanlig fastlinje vil få muligheten i fremtiden.

De vil også få muligheten til å utnytte telefonoperatørnes SMS-tjenester. For å gjøre terminalen enkel å bruke, følger det med ett tastatur og en liten skjerm, som også viser nummeret til den som sender deg meldinger.

I følge Schneider skal ikke SMS-terminalen koste all verden. Planen er å inngå avtaler med teleoperatører, for å kople den sammen med deres abonnement, skriver nettstedet Teknik.

Viking Telecom er et svensk selskap som hittil har hatt fokus på rutere og modem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse